Începe Evaluarea Națională

0
103
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

 

Examenul de Evaluare Națională începe marți, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Joi, 24 iunie, se va desfășura proba la Matematică. Proba la Limba și literatura maternă va avea loc vineri, 25 iunie. Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 în centrele de examen. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și 30 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.
Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare sau carantină  sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza sau participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 – 12 iulie, precedată de etapa de înscriere  din perioada 28 iunie – 2 iulie. Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22-25 iunie 2021. Accesul candidaților, cu respectarea măsurilor de siguranță epidemiologică în vigoare, este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Pentru prima dată, pe lângă cele 2 ore alocate rezolvării subiectelor, elevii care susțin examenul de Evaluare Națională 2021 vor avea în plus 15 minute, pentru a-și completa datele. Tot în premieră, candidații vor primi subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.
La nivel național peste 131.000 de elevi s-au înscris pentru examenul de Evaluare Națională 2021.  În judeţul Braşov, aproximativ 90% dintre  elevii absolvenți de clasa a VIII-a s-au înscris la examenul de Evaluare Naţională ce se va desfășura în 100 de centre de examen din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ