Începând de marți 9 noiembrie scad temperaturile în mai toate regiunile

0
193
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru intervalul 8 noiembrie – 5 decembrie. Potrivit ANM, după valul de aer cald din țara noastră, în următoarele patru săptămâni temperaturile vor scădea în mai toate regiunile. Frigul se va intensifica și mai mult în a doua parte a intervalului și vor apărea și precipitații sub formă de ploaie. Încă de luni, 8 noiembrie, va fi o ușoară creștere a temperaturilor, până la 20 de grade Celsius, însă de marți, 9 noiembrie, o masă de aer mai rece va determina scăderea regimului de temperaturi până la valori între 7 și 12 grade în mare parte din țară. Minimele vor fi foarte coborâte, astfel încât în depresiunile din estul Transilvaniei sunt posibile temperaturi de minus 7, minus 8 grade.
În săptămâna 8-15 noiembrie, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice și nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, centrale și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
În săptămâna 15-22 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe tot teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.
În săptămâna 22-29 noiembrie, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
În săptămâna 29 noiembrie-6 decembrie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință ușor deficitară, în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ