Încep expropierile pentru a asigura culoarul ,,Varianta Ocolitoare a Municipiului Făgăraș,,

0
97
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În ședința ordinară a lunii aprilie, trei proiecte de hotărâri, aveau în vedere declanșarea procedurii de expropriere a unor imobile, reprezentând terenuri, care se află în coridorul de expropriere a lucrărilor privind ,,Varianta Ocolitoare a Municipiului Făgăraș,, Astfel prin aceste expropieri se asigură spațiu de lucru pentru traseul acesteia. ,,Sunt bucăți foarte mici de care avem nevoie la implementarea proiectului, vorbim de 20-50 mp, doi metri pe o lungime de 5 metri, de la foarte mulți proprietari. Dar pentru a avea o ușurință și a cheltui cât mai puțini bani atât din bugetul local, cât și din partea proprietarilor, am optat pentru această procedură de expropriere. Când vorbim de proiecte de interes local, faci culoare de expropriere, faci o evaluare, iar în urma evaluării fiecărui proprietar i se alocă bani pe metru pătrat”, a susținut proiectul, Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.
Problema ridicată de unii consilieri față de aceste propuneri, a fost cea legată de momentul expropierilor. Explicația primarului a venit imediat: ,,Sunt proceduri pe care le putem face în paralel. Ca să grăbim toate aceste proceduri, mergem în paralel cu mai multe etape. Aceste exproprieri încep acum pentru că acele culoare de exproprieri au fost finalizate acum și vizate de către OCPI ( Cartea Funciară). Noi acum suntem în procedura de licitație, însă până când aceasta va fi finalizată, plus cele 4 luni de proiectare, ar exista timp suficient pentru ca aceste culoare de expropriere să ajungă în patrimoniul municipiului Făgăraș,,
Conform anunţului postat pe platforma electronică de achiziţii publice, valoarea estimată a contractului este de 56.463.887 lei cu tot cu TVA. Câștigătorul va avea la dispoziţie 27 de luni pentru a finaliza lucrările. Varianta de ocolire se desprinde din DN 1 la km 232+324 și se închide în DN 1 la km 236+820. Lungimea variantei de ocolire este de 5,9 km.
Legătura rutieră cu DN 1 este asigurată prin realizarea a două intersecții giratorii. Centura este construită pe partea de nord, în locul unui drum tehnologic. Pe traseul ocolitoarei se vor monta şi două staţii pentru închirierea bicicletelor. De asemenea, prin acest proiect vor fi achiziţionate şi 20 de biciclete.

LĂSAȚI UN MESAJ