În memoria lui Octavian Paler

0
36
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

 octavian paler

Luna aceasta se împlinesc şase ani de la moartea lui Octavian Paler, unul dintre simbolurile culturii române şi nu numai. Acest eveniment nu va trece neobservat. Ca în fiecare an, oamenii de cultură din oraşul nostru vor organiza un simpozion în memoria scriitorului cu origini făgărăşene. Manifestarea va avea loc în ultimele două zile ale lunii mai.

Scriitor, jurnalist, editorialist şi om politic, Octavian Paler a lăsat în urma sa o adevărată comoară culturală. În memoria acestuia, la Făgăraş s-au organizat tot felul de manifestări de a lungul timpului. Anul acesta va avea loc a V-a ediţie a evenimentului cu caracter memorial. El va avea loc pe 30 şi 31 mai la Muzeul „Valeriu Literat“.

Prima zi a evenimentului cultural va avea loc în sala de festivităţi a muzeului, care va găzdui un simpozion în care mai mulţi scriitori  din Cluj şi Braşov vor vorbi despre opera marelui scriitor. A doua zi va fi una mai specială: operele lui Octavian Paler vor fi puse în scenă de elevii de la liceele din Făgăraş, Braşov şi Codlea. Invitat va fi şi poetul şi actorul braşoveann Munteanu din Braşov, iar la finalul evenimentului va avea loc o audiţie teatrală susţinută de  Teatrul Naţional Radiofonic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ