În memoria lui Eminescu

0
42
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

eminescu-bibliotecaOra de limba şi literatura română a fost vineri, 15 ianuarie mai deosebită pentru câţiva elevi de la Colegiul Naţional „Radu Negru“. La aniversarea a 160 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, elevii au pregătit un simpozion care a avut loc la Biblioteca Municipală.

Ziua de 15 ianuarie, ziua în care în urmă cu 160 de ani se năştea Mihai Eminescu, nu a putut fi trecută prea uşor cu vederea de profesorii de la Colegiul Naţional „Radu Negru“. Împreună cu angajatele de la Bibliotecă, aceştia au organizat un eveniment dedicat marelui poet. „Programul artistic a cuprins subiecte inedite. Au fost eseuri redactate, facsimilarea manuscriselor eminesciene, mărturii despre Eminescu şi sonete lirice în tălmăcirea lui Petru Creţia“, ne-a spus Viorica Bica de la Biblioteca Municipală.

În jurul operei lui Eminescu, elevii şi-au putut demonstra talentul. Dacă unii au recitat poezii, alţii şi-au prezentat eseurile realizate în memoria poetului.
Pentru a-l omagia cât mai bine pe poetul neamului românesc, angajatele Bibliotecii au pregătit şi două expoziţii. „Expoziţia de carte pe care am realizat-o cuprinde mai multe categorii ale operei eminesciene: poezia de inspiraţie folclorică, poezia naturii şi a iubirii, poezia istorică şi cea mitologică” ne-a mai spus Viorica Bica.
Evenimente legate de ziua de 15 ianuarie vor fi organizate şi în zilele următoare la Biblioteca Municipală.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ