Se inventariază armele!

0
26
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Făgărăşenii care au arme sau care sunt colecţionari de astfel de obiecte cu regim special trebuie să-şi avizeze permisele sau atestatele. Nu este vorba de toţi deţinătorii de arme şi muniţii, ci doar de cei care au obţinut un permis de port armă în 2005 sau au primit ultima viză în anul respectiv.

În perioada 15 septembrie-15 noiembrie 2010, o parte dintre deţinătorii legali de arme şi muniţii din Făgăraş sunt nevoiţi să facă un drum până la  Braşov pentru a-şi aviza permisele. În aceiaşi categorie intră şi colecţionarii care au avize din 2005.

„În perioada 15 septembrie – 15 noiembrie a.c., toţi deţinătorii de permis port armă, precum şi de atestate de colecţionar, eliberate sau vizate în cursul anului 2005, vor trebui să se prezinte la sediul Inspectoratului de Poliţie Braşov, la Serviciul Arme, Muniţii şi Substanţe Periculoase pentru a obţine această viză“, a spus şeful AVPS Făgăraş, Sorin Şuler.

În această situaţie se regăsesc 20 de făgărăşeni care deţin arme şi 5 colecţionari. Ei au la dispoziţie două luni pentru a-şi întocmi dosarul necesar obţinerii vizei şi pentru a se prezenta la IPJ Braşov. „Pentru a face viza, sunt necesare a avea mai multe documente. Şi anume permisul de armă, actul de identitate, permisul de vânătoare şi carnetul de membru vizate pe anul în curs, plus cererea-tip, pe care o va primi acolo“, a mai spus Sorin Şuler.

De asemenea, ei mai trebuie să pună la dosar o adeverinţă care să ateste calitatea de antrenor sau sportiv, -pentru persoanele care deţin arme de tir- şi că nu sunt vânători autorizaţi şi atestatul de colecţionar-în cazul persoanelor fizice care deţin arme în colecţie- un certificat medical, un aviz psihologic  şi  un certificat de cazier judiciar. Cei care nu se vor prezenta la viză, în această perioadă, vor pierde dreptul de deţinere şi chiar li se va revoca dreptul de port şi folosire a armelor.

(Iulia GRECU)

LĂSAȚI UN MESAJ