În Făgăraș s-au deschis două noi fluxuri de vaccinare

0
659
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech – 345.150 de doze – va ajunge luni în România. Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.
La Centrul Regional de Depozitare Braşov  vor ajunge 39.780 doze, iar de aici, serurile vor fi împărţite în judeţele din regiunea centru, în funcţie de solicitări.
Începând cu 20 martie, 167 de cabinete noi au devenit operaţionale pentru programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech, în 13 judeţe din ţară şi la nivelul municipiului Bucureşti. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marţi, 23 martie.
În județul Brașov, 8 noi fluxuri de vaccinare sunt operaţionale, pentru imunizarea împotriva Covid cu Pfizer/BioNTech. Dintre acestea, 3 sunt în municipiul Braşov- un flux la CATTIA și două la Sala Sporturilor , în Predeal la sediul Primăriei, la Prejmer în sala de sport de la Școala Gimnazială, în Moieciu la Căminul Cultural, iar la Făgăraş, două fluxuri, în 13 Decembrie, la Camelnic Therapy.
Conform datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică, 70.609 doze de vaccin împotriva Covid au fost administrate, până acum, în total, în centrele de vaccinare din judeţul Brașov. Dintre acestea, 20.959 sunt doze de rapel (a doua administrare).  Au fost raportate 101 cazuri de efecte adverse, nici unul sever. Până duminică au fost distribuite centrelor de vaccinare din judeţ, în total, 56.561 doze vaccin Pfizer, 5.530 doze vaccin Moderna şi 14.260 doze vaccin AstraZeneca. Reamintim faptul că programarea se realizează atât online în platformă, cât şi telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25, dar pe liste de aşteptare. Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de aşteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma şi să se programeze în termen de 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ