În atenția fermierilor din Șercaia

0
204
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Fermierii care vor să primească subvențiile aferente anului 2023 trebuie să depună neapărat cererile unice de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), până la expirarea termenului limită, arată agro-tv.ro.
Agenția primește aceste cereri până la data de 15 mai, iar pentru cei care nu le vor putea depune până la această dată, termenul se va prelungi cu încă 25 de zile, însă beneficiarii vor fi penalizați cu 1% din valoarea subvențiilor pentru fiecare zi de întârziere.
Pentru a se asigura că toți fermierii ajung să depună la timp cererile unice de plată, unele centre APIA din țară au luat decizia de a lucra și în zilele de weekend. Un astfel de exemplu este APIA Bihor.
Potrivit datelor din județul Bihor, mai puțin de jumătate dintre fermierii care au depus cereri în anul 2022 le-au depus și anul acesta. De aceea, s-a luat decizia ca angajații APIA Bihor să lucreze și în zilele de sâmbătă și duminică, până la încheierea perioadei de depunere a cererilor, astfel încât toți fermierii să aibă timp să depună cererile și să nu se creeze blocaje, informează publicația locală Bihon.ro.
Potrivit ultimelor date furnizate de APIA, numărul cererilor de plată depuse este în scădere față de anul trecut și la nivel național. Ultimele cifre indicau o scădere cu aproape 100.000 de cereri față de anul trecut, iar suprafața însumată de aceste cereri era la jumătate față de anul 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ