În aşteptarea dezastrului: uraganul Sandy a paralizat New York-ul

0
24
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Sute de mii de oameni au fost evacuați de pe Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii, iar alte câteva milioane ar putea fi în pericol după ce uraganul Sandy va atinge continentul american, avertizează meteorlogii americani, potrivit CNN

În această dimineață, la 2.00 uraganul se afla la sud de New York, potrivit Centrului american pentru supravegherea uraganelor (NHC), iar rafalele de vânt atingeau 120 de kilometri pe oră, acțiunea lor fiind resimțită până la o distanţă de 800 de kilometri de centrul ciclonului.

Autoritățile americane estimează că uraganul va atinge uscatul în cursul zilei de astăzi. Impactul pe care îl va avea asupra coastei de est e greu de estimat, mai ales că uraganul se va intersecta cu o masă de aer rece, de origine vestică, iar meteorologii nu pot estima ce va rezulta din această combinație.

Pe de altă parte, circulația tututor mijloacelor de transport în comun din New York a fost oprită de aseară din cauza riscului de inundaţii, urmând ca traficul să fie reluat abia după trecerea uraganului.

Primele efecte ale uraganului Sandy s-au făcut simţite duminică, de-a lungul Coastei de Est, provocând anularea a mii de curse aeriene şi evacuarea a sute de mii de persoane la New York şi din anumite zone de coastă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ