În aşteptarea copiilor

0
42
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

La grădiniţele din Făgăraş continuă înscrierile copiilor până la sfârşitul lunii iunie. Dacă anul trecut, era bătaie pentru locurile din grupele mici la instituţiile de învăţământ din centrul oraşului, acum situaţia s-a schimbat. Au trecut deja două săptămâni de când s-a dat startul înscrierilor, iar locuri disponibile sunt suficiente.

Părinţii nu s-au mai înghesuit ca în anii trecuţi să-şi înscrie copiii la grădiniţă. Doar câţiva au venit de la începutul lunii iunie să depună dosarele pentru un loc în grupa mică. La Grădiniţa nr. 3 cu program prelungit, din centrul oraşului, doar 20 de locuri din cele 40 disponibile, au fost ocupate. „La Grădiniţa nr. 3 din centrul oraşului se mai fac înscrieri până la 1 iulie. Iar dacă locurile nu vor fi completate, vom face înscrieri şi de la 1 septembrie. Mai avem disponibile, pentru grupa mică, 20 de locuri. La noi este o problemă cu intrarea, nu se mai face prin faţa instituţiei, ci prin spate, după primul rând de blocuri de pe Bulevard“, a spus Lucia Jugan, administratorul Grădiniţei nr. 3.

Locuri libere mai sunt şi la Grădiniţa nr. 4 de pe strada Tăbăcari şi la Grădiniţa nr. 5 din Negoiu. „Înscrierile continuă până în 31 iulie, mai avem disponibile câteva locuri. Sperăm să mulţumim pe toată lumea din cartier. Noi vom face două grupe pentru anul şcolar următor, aşa că aşteptăm părinţii să vină să-şi înscrie copiii“, a spus Olivia Savu, directoarea Grădiniţei nr. 4.

De asemenea, şi la grădiniţele cu program normal se mai fac înscrieri. Aici cererile nu sunt atât de mari ca la cele cu program prelungit.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ