Imagini declasificate cu cel mai secret loc de pe Pământ, publicate de National Geographic

0
32
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Departamente ascunse ale guvernului, extratereştri şi navete spaţiale futuriste distruse s-ar afla în „legendara şi mistica” zonă numită Area 51, din deşertul Nevada.

Secretomania exagerată din jurul bazei militare, căreia guvernul american nu îi recunoaşte existenţa, au garantat prezenţa” Ariei 51″ în majoritatea teoriilor conspiraţiei şi în filmele SF. Dar acum, mai multe informaţii şi fotografii desecretizate oferă o imagine asupra celui mai secret sit din lume.

Fotgrafiile prezintă în special resturile avionului de spionaj A-12, prăbuşit în ianuarie 1963. Americanii au muşamalizat atunci incidentul pentru că nu voiau să se afle, în plin Război Rece, ce progrese au făcut, atât în tehnologia invizibilităţii, cât şi în cea supersonică, scrie Daily Mail.

Nedetectabil pe radarele din acea vreme, A-12 putea zbura cu o viteză de 3.540 km/h (era capabil să traverseze SUA continentală în doar 70 de minute). De asemenea, camerele video de la bordul avionului puteau distinge, de la o înălţime de 27.500 de metri, obiecte nu mai mari de 0,4 metri.

Acum, la aproape 50 de ani de la eveniment, documentul arată cum un zbor de rutină s-ar fi putut transforma într-o tragedie, dacă pilotul CIA nu s-ar fi paraşutat la timp.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ