Hospice-Un sprijin pentru copiii în suferinţă

2
32
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Copiii aflaţi în suferinţă vor primi îngrijire specială. Acest lucru se va întâmpla în prima parte a anului viitor, odată cu deschiderea unui nou centru de către fundaţia Hospice „Casa Speranţei“. Ca o noutate, în cadrul acestui proiect se doreşte implicarea comunităţii prin recrutarea voluntarilor.

În jur de 15 copii din Făgăraş au un pronostic de viaţă limitat. Însă boala de care aceştia suferă, nu ar trebui să reprezinte o piedică în a se juca sau a interacţiona cu alţi copii. Singurii care s-au gândit şi la acest aspect au fost reprezentaţii Fundaţiei Hospice „Casa Speranţei“. De aceea cu ajutorul unei finanţări de 5.000 de euro, au reuşit să demareze un proiect la Făgăraş care, aplicat până acum doar la Braşov. „Proiectul centrului de zi pentru copiii asistaţi de Hospice este o iniţiativă prin care dorim să aducem un plus de calitate copiilor care, în general, nu pot frecventa o şcoală obişnuită. Vom avea activităţi educaţionale, activităţi de terapie ocupaţională, de terapie prin joc. Sunt lucruri foarte importante, tocmai pentru ca ei să se bucure de fiecare clipă din viaţă“, a spus Mălina Dumitrescu, directorul Hospice „Casa Speranţei“. „Cu prijinul acestui program vom amenaja un centru de zi, la care vor participa 15 copii, beneficiarii serviciului Hospice. Activitatea se va desfăşura o dată pe săptămână. De asemenea vom implica şi comunitatea făgărăşeană, prin intermediul voluntarilor“, a spus Andreea Răchiteanu, coordonatorul proiectului „Îngrijire şi speranţă“.

Prin înfiinţarea acestui centru se doreşte ca micuţii să primească înţelegere şi să fie ajutaţi să treacă peste probleme. Ei vor participa la activităţi educaţionale personalizate şi se va ţine cont de capacitatea fiecăruia. Cei care se vor ocupa de aceşti copii nu vor fi doar angajaţii de la Hospice Făgăraş ci şi făgărăşenii care îşi dorec ca măcar 1 oră pe săptămână să ofere atenţie şi căldură unui copil bolnav. „E un proiect prin  care ne dorim să avem cât mai mulţi voluntari. Deocamdată avem 10, dar sperăm ca activităţile să se poată extinde. Pentur că este un centru de zi, este modalitatea cea mai simplă pentru ca cei din comunitatea locală să-şi poată dovedi capacitatea de a fi voluntar şi de a fi alături de copiii care au nevoie de ajutor“, a spus Mălina Dumitrescu, directorul Hospice „Casa Speranţei“.

În luna ianuarie vor începe lucrările pentru amenajarea spaţiului şi recrutarea voluntarilor, urmând ca în luna martie acesta să fie inaugurat. Toţi cei care doresc să se înscrie la Fundaţia  Hospice „Casa Speranţei“ pentru voluntariat pot să o facă chiar la centrul din Făgăraş din incinta Spitalului Municipal Făgăraş sau să sune la numărul de telefon 0268/281177.

(Iulia GRECU)

2 COMENTARII

  1. Ma bucur enorm ca cineva in Fagaras, a indreptat privirea catre acesti copii plin de suferinte , dandu-le o viata mai usoara, un zambet, o mangaiere… Ei n-au vina ca sunt nascuti cu malformatii, cu boli incurabile, si ei au dreptul ca si noi, sa creasca , sa se bucure, sa-si traiasca copilaria.Eu lucrez in Italia de 9 ani ca asistenta sociale cu persoane afecte de handicap, alzaimer, dementa senila, copii cu probleme de integrare in colectivitate,..in 2012 ma intorc dfinitiv acasa si prumul lucru care doresc sa.l fac este de a ma inscrie voluntara in acest centru dand ajutorul meu si celorlalti .

LĂSAȚI UN MESAJ