Horațiu Judele a fost înmormântat cu onoruri!

4
290
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Sute de făgărășeni l-au condus pe ultimul drum pe profesorul, directorul de liceu, primarul, Horațiu Judele. Corpul neânsuflețit a fost depus la Catedrala Creco-catolică, iar sute de prieteni, colegi, foști elevi, sportivi și rude au asistat la slujba de înmormântare și l-au condus pe ultimul drum. printre aceștia s-a aflat și Nicușor Dan, fost campion mondial la matematică, fost elev al profesorului Judele. IMG_1263La slujba de la catedrală au luat cuvântul și actualul director al Colegiului Național Radu Negru, dar și actualul primar Sorin Mănduc. Ambii, cu lacrimi in ochi l-au omagiat pe cel care a îndrumat destinele multor făgărășeni. La căpătâiul acestuia, Primăria Făgăraș a luat hotărârea de a posta doi polițiști comunitari, în semn de omagiu adus fostului primar Horațiu Judele. Cortegiul funerar care se întindea pe o distanță de peste o sută cincizeci de metri, a făcut popas în fața primăriei, unde a fost așteptat de Primar și consilierii locali, și în fața Colegiului Național Radu Negru, unde mai mulți profesori au prezentat onorul.
IMG_1267Horaţiu Judele, a fost director al liceului Radu Negru, a fost primar al Făgărașului între anii 1996 – 1998.
Nea Rică Judele, cum era cunoscut de apropiați, era originar din satul Mărgineni, fiu al învăţătorului din sat. A absolvit liceul Radu Negru din Făgăraș, în anul 1960, după care a urmat Facultatea de Matematică din Bucureşti. A fost profesor de matematică la liceul Radu Negru între anii 1968 – 1997. Din 1977, timp de 13 ani, a ocupat funcții de conducere în liceu, șapte ani director adjunct, până în 1982, după care director până în 1988.
IMG_1268Foarte iubit de elevi, respectat de colegi, Horaţiu Judele, a schimbat fața liceului. În perioada în care profesorul Judele s-a aflat la conducere, instituţia de învăţământ a cunoscut un amplu proces de modernizare.
În 1996, Horaţiu Judele a candidat ca independent pentru funcţia de primar al Făgăraşului şi a câştigat detașat alegerile în condițiile în care contracandidatul său era reprezentantul PNȚ-CD, partid aflat in vogă la acea vreme. La doar 2 ani de la alegeri, Horațiu Judele s-a îmbolnăvit și s-a retras astfel din viața publică.
Dumnezeu să-l odihnească!

4 COMENTARII

  1. Dumezeu sa-l odihneasca in pace!
    A trecut in nefiinta un OM.
    Rica, te rog pune o vorba buna pe langa Domnul, sa ne trimita pe plaiurile Fagarasului oameni ca tine.

LĂSAȚI UN MESAJ