HCM Făgăraş a început pregătirile pentru noul sezon

0
50
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Sezonul trecut a fost unul de excepţie pentru handbalul făgărăşean. Echipa masculină pregătită de Dumitru Opriş şi Emil Marocico a câştigat seria şi a jucat barajul de promovare în Liga Naţională, fiind foarte aproape de o performanţă istorică. Nu a fost să fie, iar acum handbaliştii făgărăşeni o iau de la capăt şi cine ştie, poate vor face pasul cel mare în noua ediţie de campionat care va demara curând.

Luni, 25 iulie, a fost sunată adunarea, care a avut loc la stadionul „Park Arena”, unde echipa îşi va derula prima perioadă de pregătiri cu caracter fizic. Faţă de ediţia precedentă, lotul echipei a suferit câteva modificări. La prima vedere, s-ar părea că acesta a scăzut valoric, odată cu plecarea jucătorilor Bera la Potaisa Turda, Marinescu şi Dedu la Dinamo Braşov şi Cotinghi la Ştiinţa Bacău. În schimb, HCM a câştigat un jucător valoros şi experimentat, prin revenirea lui Eugen Frăţilă, care a jucat la vicecampioana României, N.C. Odorhei.

La prima şedinţă de pregătire au luat parte şi vicecampionii naţionali la juniori II Pasere, Blaga, Manta, Ungar, Ramba, Broscăţean şi Pică, promovaţi cu dublă legitimare de la CSS Făgăraş. În perioada următoare, clubul va duce tratative cu Dinamo Braşov pentru cooptarea a doi jucători mai experimentaţi. Ceilalţi componenţi ai lotului care au început pregătirile sunt: Şuteică, Sofronici, Marocico şi Ivanov – portari, Dincă, Lazea, Dobrin, Mânea, Soci, Rău – jucători de câmp.

Acumulările fizice vor predomina în această perioadă, în acest sens fiind prevăzut şi un cantonament de o săptămână (15-22 august) la Şercăiţa. Apoi antrenamentele vor continua în sală în alternanţă cu câteva jocuri amicale.

În perioada 26-27 august, echipa va participa la un turneu organizat la Piteşti, iar la date ce se vor stabili ulterior, alte două – trei jocuri, printre adversari numărându-se Dinamo Braşov.

Campionatul Diviziei A va începe pe data de 18 septembrie şi după toate probabilităţile, noua ediţie se va desfăşura sub o altă formă: se vor alcătui doar două serii, cu un număr mai mare de participanţi, fapt care va face competiţia mult mai interesantă.

Silviu COMAN

LĂSAȚI UN MESAJ