Halloween în scop caritabil

0
88
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

halloween-senchea-sperieElevii de la Grupul Şcolar Doctor Ioan Şenchea au lăsat pentru câteva ore uniformele şcolare la o parte şi s-au costumat de Halloween. Şi-au confecţionat sau au închiriat măşti şi costume care mai de care mai haioase sau mai hidoase şi au mers la şcoală. Distracţia lor a avut însă un scop caritabil. Banii strânşi în urma acţiunii vor ajunge la un elev al şcolii aflat în suferinţă.

halloween-senchea-catsPe holurile liceului şi-au făcut apariţia vineri, 30 octombrie fel de fel de personaje, toate rupte parcă din filmele horror. De Halloween, elevii s-au deghizat în vrăjitoare, vampiri, magicieni, ghicitoare. Nu a lipsit nici înfricoşătorul Dracula. „M-am costumat în Dracula pentru că mi se pare cel mai potrivit pentru această sărbătoare. Cu acest costum am reuşit să-mi sperii toţi colegii“, „Eu sunt Sulfina şi spun viitorul. Cu doar un leu, zic la fiecare de bine, de rău“, ne-au spus câţiva elevi deghizaţi.

Evenimentul a avut însă un scop caritabil. Tinerii au vrut să fie alături de un coleg de-al lor aflat la suferinţă. În acest sens, alături de costumele specifice acestei sărbători, au fost organizate pe holurile instituţiei de învăţământ mai multe expoziţii cu vânzare. „Am organizat o acţiune de caritate în vederea strângerii unor fonduri pentru un elev din liceul nostru care este bolnav. Am organizat un târg cu expoziţie, cu vânzare de prăjituri, picturi pe faţă contra cost, dar şi multe alte concursuri specifice de Halloween“, ne-a spus Andreea Bota, profesoară la Grupul Şcolar „Doctor Ioan Şenchea“.

halloween-sencheavops„În acest an, este o situaţie specială, noi având un coleg, un adolescent care se luptă să trăiască, iar colegii săi de şcoală au fost foarte inventivi şi au căutat, atât cât au putut, mijloace de a-i demonstra că sunt alături de el şi să-l ajute financiar“, ne-a spus Michaela Judele, profesoară la Grupul Şcolar Dr. Ioan Şenchea.
Banii strânşi în urma acestor acţiuni de Halloween vor ajunge la colegul lor aflat în suferinţă. „Această cutie este cutia cu care sperăm să salvăm un suflet. Am organizat această acţiune pentru colegul nostru Mel din clasa a XI-a A şi am făcut tot posibilul să-i mai aducem un sprijin din partea colegilor“, ne-a spus Ovidiu Miron, elev la Grupul Şcolar Dr. Ioan Şenchea.

De asemenea, în perioada următoare, elevii vor organiza câteva spectacole tot în încercarea de a-şi ajuta colegul bolnav.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ