Hai-hui prin Europa

1
34
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Nu are niciun ban în buzunare, dar asta nu l-a împiedicat să colinde întreaga Europă. De câteva luni a poposit şi în ţara noastră, de care s-a ataşat imediat. Îşi spune Asterix, este originar din Germania şi astăzi a vizitat şi municipiul Făgăraş.

„Sunt un pirat al drumului, de aceea am acest steag, al piraţilor. Eşarfa am primit-o de la o fată, ursuleţul l-am primit ieri, semnul începătorului este de la un băiat din Braşov, are peste un an de experienţă în şofat şi nu mai are nevoie de ea“, povesteşte Asterix.
Nu are nici un ban în buzunar şi din 2008 călătoreşte doar pe bicicletă. A văzut până acum 8 ţări şi a parcurs peste 8.000 de km. Dar nu-i pasă de nimic. Este liber şi asta este tot ce şi-a dorit. Îşi spune Asterix, este din Germania şi astăzi a poposit şi la Făgăraş. A intrat imediat în vorbă cu noi şi ne-a spus că drumul lui nu se va opri aici.

„Am venit azi-noapte în Făgăraş, m-a sunat un prieten care locuieşte în acest oraş, am dormit în faţa unui bar şi acum îmi aştept prietenul să îmi arate oraşul, să îl vizitez“, povesteşte Asterix.
Toată averea lui o are pe bicicletă: un sac de dormit, un cort, nişte haine de schimb, dar şi multe amintiri de la oameni pe care i-a cunoscut de-a lungul aventurii sale. Nu este singur în călătoria sa, ci îl are alături şi pe Tunet, câinele de care s-a ataşat din prima clipă când l-a văzut în Grecia.
„Este foarte interesantă această călătorie, eu am încercat să depăşesc graniţele estice şi vestice ale Europei. Din câte se ştie, Bulgaria, România şi Ungaria au un renume nu prea bun în partea vestică a Europei. Dar eu sunt aici şi vă pot spune că nimic nu este adevărat, oamenii sunt primitori, mă cheamă să mănânc la ei, să dorm la ei în casă, mă opresc în mijlocul drumului, îmi oferă o cafea, o bere, sau să-mi dea ceva de mâncare pentru câine. Dar şi eu am făcut totul pentru câinele meu, îl pun pe primul loc“.
Şi ca să nu plece cu mâna goală din Făgăraş, i-am dăruit şi noi ceva… simbolic: un pix.

Şi făgărăşenii au rămas plăcut impresionaţi de călătorul hoinar.
Acum va pleca în Arad, acolo unde speră să stea toată iarna, la un prieten. Iar când va ajunge la destinaţie, în Islanda, va scrie o carte cu aventurile lui.
(Alina ROMAN)

1 COMENTARIU

  1. Foarte tare. L-am intalnit si eu pe traseu, undeva intre Mandra si Sercaia si-mi pare rau ca nu am avut aparatul foto la mine, i-as fi cerut acordul pentru cateva cadre. Cred ca indeplineste un vis al multor oameni. Mai face si lobby Romaniei. Pentru asta cinste lui, mii de multumiri si drum bun.

LĂSAȚI UN MESAJ