Hai cu o floare la statuia lui Badea Cârțan

0
135
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În data de 24 ianuarie 2019 se împlinesc 170 de ani de la nașterea lui Badea Cârțan și 50 de ani de când a fost finalizată statuia sa din Fãgãraș.  Pentru a-i cinsti memoria, eforturile, dar și dragostea pentru țară, reprezentantele Asociației „Iia Călătoare“ împreună cu  femeile din grupul Șezători în Țara Făgărașului vor depune o coroană de flori la statuia lui, aflată lângă Casa de Cultură din Fãgãraș.
Făgărășenii sunt așteptați să se alăture, pentru a aprinde o lumânare sau să depună o floare la statuia lui Badea Cârțan, joi, 24 ianuarie, de la ora 16.30.

Gheorghe Cârțan cunoscut și sub numele de Badea Cârțan (n. 24 ianuarie 1849, Cârțișoara- d. 7 august 1911) a fost un țăran român care a luptat pentru independența românilor din Transilvania, distribuind cărți românești, aduse clandestin din România, la sate.

A călătorit pe jos până la Roma pentru a vedea cu ochii săi Columna lui Traian și alte mărturii despre originea latină a poporului român. În 1877 s-a înrolat voluntar în războiul de independență al României.

LĂSAȚI UN MESAJ