Grapă și Zamfir sunt membri în comisiile parlamentare

0
27
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Toţi cei 17 deputaţi şi senatori din Braşov au fost repartizaţi pe funcţii în comisiile parlamentare. Senatul are 18 comisii permanente, iar numărul locurilor ce revin fiecarui grup parlamentar s-a stabilit prin negociere. În urma votului unanim s-a decis ca PSD va detine presedintia a sapte comisii, între care politica externa, administratie publica, invatamant sau cultura. Liberalii vor conduce cinci comisii, între care juridica, aparare, comisia pentru sanatate şi cea pentru regulament, care i-a revenit liberalului Ghişe.  Şi reprezentantii Partidului Conservator vor fi lideri la comisia pentru privatizare.
Opozitia va conduce cinci comisii, iar dintre acestea democrat-liberalii doua: afaceri europene si abuzuri, iar PP-DD, comisia pentru romanii de pretutindeni si cea pentru egalitate de sanse.

Senat

Astfel, dintre cei şase senatori braşoveni, Sebastian Grapă (PNL) face parte din Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, Viorel Chiriac (PSD) este membru al Comisiei de administraţie public, Ioan Ghişe (PNL), de altfel singurul care are o funcţie de conducere, este preşedintele Comisiei pentru regulament, Marius Neculoiu face parte din Comisia pentru învăţământ, senatorul Marius Coste (PP-DD) face parte din Comisia de privatizare şi administrarea activelor statului, iar Nicolae-Vlad Popa (PDL) este membru al Comisiei pentru Regulament, dar şi în cea  pentru Drepturile Omului.

În urma negocierilor, la Camera Deputaţilor, opoziţia va primi 3 din cele 11 funcţii din Biroul Permanent: un vicepreşedinte, un secretar şi un chestor. Celelalte funcţii vor reveni USL-ului.

Camera Deputaţilor

La Camera Deputaţilor, cei 11 demnitari braşoveni au fost repartizaţi astfel: Dan Zanfir (PNL) este membru în Comisia de Industrii şi Servicii, , Ion Ochi (PSD) din cea de Cultură, Mihai Donţu (PNL) din cea de Buget-Finanţe, Constantin Niţă (PSD) a devenit membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Emil Niţă (PSD) îi reprezintă pe braşoveni în Comisia de Industrie şi Servicii, Ioan Adam (PSD) este membru în Comisia juridică, Ion Diniţă (PC) în Comisia de Industrie şi Servicii, Petre Roman (PNL) din cea de Afaceri Europene, Maria Grecea este vicepreşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării şi membru în comisia pentru Învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Gabriel Andronache este secretar al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi şi secretar în Comisia pentru Regulament a Camerei Deputaţilor, iar Gheorghe Ialomiţianu (PDL) este membru al Comisiei de Buget-Finanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ