Ghimbirul, aliatul sănătății

0
37
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ghimbirul-amelioreaza-durerile-musculareGhimbirul este un condiment puternic care are multe proprietăți asupra organismului. Partea care se consumă de la ghimbir este rizomul, care are forma noduroasă și culoarea deschisă. Poate fi consumat atât în stare proaspătă, dar și murat, uscat, confiat, fulgi sau pulbere. Proprietățile ghimbirului sunt multiple, deoarece conține vitamine precum retinol, vitamina B3, B5, A, C,E, acid ascorbic, dar și minerale precum fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu și zinc.
Ghimbirul este un bun calmant pentru durerile abdominale, calmant și pentru inflamații ale gâtului, răgușeală, sinuzite, febră, congestii respiratorii și eliminare de mucozități. Datorită conținutului de vitamine și minerale, dar și antioxidanți, ghimbirul ajută organismul să reziste mai bine în fașa boliilor și răcelilor, dar are și efect de înfrumusețare, pentru piele, 732px-Ginger-cross-sectionunghii, păr și dinți. Ghimbirul nu are contraindicații, însă, dacă este luat în doze prea mari poate provoca arsuri intestinale. Este indicat pentru consum mai mult în stare proaspătă, iar tulpinile trebuie să fie ferme, fără aspect zbârcit sau de culori închise.

LĂSAȚI UN MESAJ