Hai la spectacol la 17.00! Copiii speciali din Făgăraș au nevoie de TINE

0
270
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Astăzi este „Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului“. În lume, un băiat din 84 şi 1 fetiţă din 157 suferă de autism. În România, 1 la 100 de copii se naşte cu TSA (Tulburări din Spectrul Autismului). În țara noastră , 7.200 de persoane sunt diagnosticate cu autism. Asta în mod oficial. În realitate, însă, numărul celor care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului (TSA) ajunge la 30.000. În Țara Făgărașului sunt câteva zeci sau chiar sute de astfel de copii sepciali. Ei s-au pregătit mult pentru această zi și îi invită pe toți locuitorii zonei, la un spectacol extraordinar organizat la Casa de Cultură, de la ora 17.00.

Pe scena Casei de Cultură vor urca Baletul de copii Casa de Cultură, Trupa de teatru Thalia, Trupa de dans Hansel și Gretel, Dana Goleț și Formația Analog, Adina Roșca și Paradox. În semn de susținere, clădirea Primăriei Făgăraș dar și cea a Casei de Cultură din Făgăraș vor fi iluminate în albastru. Printre instituțile importante din România care vor fi iluminate astăzi în albastru vor fi Parlamentul şi Ateneul Român.

Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), încercă să tragă un semnal de alarmă cu privire la nevoile comunităţii persoanelor care suferă de această tulburare şi, totodată, să încurajeze părinţii cărora le este greu să recunoască problema copiilor lor. Potrivit datelor Asociaţiei Help Autism, chiar dacă autismul nu se poate vindeca, cu o intervenţie timpurie intensivă, 47% dintre copiii bolnavi pot să se recupereze astfel încât să poată ajunge să ducă o viaţă independentă.

LĂSAȚI UN MESAJ