Ger năprasnic, încălzire ușoară și vremea se răcește din nou- estimare pentru două săptămâni

0
295
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, respectiv pentru intervalul 24 ianuarie – 6 februarie 2022. După câteva zile cu ger năprasnic (în dimineața de marți 25 ianuarie, în unele zone din Țara Făgărașului s-au înregistrat  -24 de grade Celsius), meteorologii estimează că urmează o încălzire până în 28 ianuarie, când vremea se va răci din nou. Astfel, spun meteorologii, în Transilvania, în primele trei zile de prognoză vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, cu o medie a temperaturilor maxime de -5…-1 grad și a minimelor de -16…-10 grade. Apoi, până în data de 28 ianuarie se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va crește cu aproximativ 5 grade, iar a minimelor cu 6…7 grade. În zilele care vor urma, media maximelor termice va oscila între 0 și 4 grade și a minimelor între -9 și -2 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare aproape în fiecare zi.
La munte, în tot intervalul de prognoză valorile de temperatură se vor menține negative. Media maximelor termice va avea variații între -11 și -3 grade, iar a minimelor între -18 și -8 grade. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în primele patru zile. Temporar va ninge în fiecare zi.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, din Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Sursa:meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ