Gata vacanţa, vin examenele!

0
41
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Vacanţa de Paşte a luat sfârşit! De miercuri, 27 aprilie, elevii s-au întors la şcoală. Acum aceştia trebuie să recupereze orele pe care le-ar fi făcut marţi şi asta pentru că ministrul Educaţiei le-a dat o zi în plus de vacanţă.

Olimpiadele naţionale, în săptămâna Mare

Elevii s-au întors miercuri, 27 aprilie, în băncile şcolii. Vacanţa de Paşte a luat sfârşit aşa că de miercuri au fost nevoiţi să se pună cu burta pe carte. Sfatul este adresat celor care în cele câteva zile libere nu au avut de învăţat pentru că au fost şi liceeni pentru care vacanţa a fost de studiu. Şi aici ne referim la cei care au participat în Săptămâna Mare a Paştelui la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare.

„A fost o vacanţă de pregătire pentru unii dintre ei şi chiar de participare la faza naţională a olimpiadelor pe discipline. Trei elevi au reprezentat Colegiul Naţional „Radu Negru“ la olimpiadele de matematică, filozofie şi religie. S-au situat pe locuri foarte bune, ne face cinste rezultatul lor. Aş remarca menţiunea obţinută de Ana Maria Pandrea, din clasa a X-a A, la olimpiada de religie“, a spus Elena Micu, directorul Colegiului Naţional „Radu Negru“.

Atestate, bacalaureat, teste naţionale

Nici pentru elevii claselor a douăsprezecea vacanţa nu a fost una de relaxare. Din această săptămână, ei încep susţinerea atestatelor la limba engleză şi informatică. „A fost o perioadă de pregătire şi pentru elevii claselor a XII-a, care din această săptămână încep susţinerea atestatelor profesionale la limba engleză şi informatică. Am început de luni, 2 mai, aşa că Săptămâna Mare a fost pentru ei o perioadă de pregătire“, a mai spus Elena Micu.

De asemenea, peste numai o lună, elevii de clasa a XII-a vor intra în febra bacalaureatului. Între 6 şi 8 iunie, vor da proba orală la limba română, urmată de proba de competenţe digitale şi de cea de limbi străine. Din 27 iunie, liceenii vor susţine cele trei probe scrise, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 8 iulie. Elevii de clasa a VIII-a vor susţine anul acesta doar două probe scrise, la română şi matematică, pe 20, respectiv 22 iunie.

(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ