Gata, s-a terminat! Astăzi este ultima zi!

0
39
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Joi este ultima zi în care poți plăti taxele și impozitele locale cu reducere de 10%. Ca să ai parte de această bonificație, trebuie să plătești birurile pe tot anul. Termenul stabilit inițial până la care era oferită reducerea a fost de 31 martie, dar Guvernul a prelungit termenul cu încă 3 luni pentru a oferi timp destul contribuabililor să se adapteze la schimbările din noul Cod Fiscal.
„S-a prelungit și acest termen pentru ca toată lumea să poată plăti și să poată beneficia de clarificările pe care Ministerul de Finanțe le-a adus în ultimele săptămâni în privința noului Cod Fiscal”, a precizat, în 23 martie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
Contribuabilii au fost nemulțumiți în principal de impozitul pe clădiri, deoarece cei care foloseau un apartament atât ca sediu de firmă cât și ca reședință ar fi plătit mai mulți bani în 2016 decât anul trecut, potrivit Codului Fiscal intrat în vigoare la 1 ianuarie.
Guvernul a decis să modifice normele, astfel ca locuințele cu destinație mixtă sunt impozitate acum ca locuințe cu statut rezidențial, fără majorări, dacă plata utilităților nu este dedusă.
Mai mult, Ministerul Finanțelor a pus la dispoziția contribuabililor care au de plătit impozit pe clădiri un ghid ilustrat cu procedurile pe care le au de îndeplinit.taxe-si-impozite

LĂSAȚI UN MESAJ