Fundaţia ,,Negru Vodă” primeşte bani europeni

0
35
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Bani europeni pentru Fundaţia Culturală „Negru Vodă“! Pentru prima oară, la fundaţia făgărăşeană ajung bani de la Uniunea Europeană. Asta după ce angajaţii de aici au depus în luna aprilie un proiect în cadrul programului „Europa pentru cetăţeni“.

Bucurie mare pentru reprezentanţii Fundaţiei Culturale ,,Negru Vodă ». Proiectul „Memoria trecutului pentru viitor“, realizat împreună cu câţiva parteneri din ţară şi de peste hotare, a fost declarat câştigător. „Este primul proiect pe care l-am depus la Uniunea Europeană şi trebuie să recunosc că suntem foarte mulţumiţi că a fost acceptat. Este un proiect care are ca scop întregirea cercetării noastre privitoare la instaurarea comunismului şi rezistenţa anticomunistă, dar şi întregirea materialelor pentru muzeul pe care dorim să-l realizăm. Este un proiect în care se va trata o problemă până acum neabordată şi anume calvarul saşilor după 1945“, ne-a spus Florentin Olteanu, preşedintele Fundaţiei Culturale „Negru Vodă.

La Făgăraş vor ajunge 14.000 de euro. Banii vor fi folosiţi pentru continuarea lucrărilor privind rezistenţa anticomunistă. În acest sens, vor fi organizate două simpozioane în Ţara Făgăraşului. „Vom organiza două întâlniri, una în anul acesta, la care vor participa şi partenerii noştri din Germania şi Bulgaria, dar şi ceilalţi parteneri din ţară. Anul viitor, împreună cu partenerii noştri, vom face o nouă secţiune la simpozionul internaţional de la Sâmbătă de Sus. Vom chema cercetători nu numai din cele două ţări, ci şi din Basarabia sau alte ţări care au avut această problemă“, ne-a mai spus Florentin Olteanu.

În acelaşi timp, va fi creat un site care va conţine informaţii despre acest subiect şi vor fi editate mai multe DVD–uri.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ