Frumoasă ţară, păcat că-i locuită…

6
175
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

 

„De ce nu apare şi la noi, unul cinstit şi drept, care să dea de pământ cu toţi hoţii ăştia şi să facă treabă?“, spune cu năduf şi gândul la Ţepeş, românul, văzând spectacolul degradant al politicii dâmboviţene şi halul în care ne-au adus nedemnii ei reprezentanţi.
Dar tot românul de rând uită parcă de mediul viciat în care aceşti (pseudo)oameni de stat şi de afaceri s-au născut, s-au format şi au reuşit să parvină. Mediul în care la şcoală se dau note după pedigree-ul elevului, în care se fură subiecte şi se fraudează examene, se cumpără diplome şi titluri universitare.

România în care se falsifică licitaţii, se cumpără întreprinderi pe sume infime, de către oameni de nimic, care devalizează tot, nu plătesc salarii, taxe, nici despăgubiri şi pozează în oneşti oameni de afaceri, ei fiind doar nişte milionari de carton, „tunari“ cu solide proptele politice.

România în care orice ageamiu, fără o meserie clar definită, cu o diplomă obţinută la „apelul bocancilor“, dar tare în gură, cu şira spinării de cauciuc şi un carierism hiperdezvolat, poate ajunge fruntaş politic, dacă are carnetul de partid care trebuie.

Exemplele de insanitate morală ar putea continua, le ştiţi prea bine, ele vă otrăvesc viaţa în fiecare zi. Te întrebi cum e oare posibil să mai rămâi cinstit şi corect într-o astfel de lume, în care aceste calităţi tind să devină adevărate defecte, iar posesorii lor, consideraţi nişte fraieri.

Nu e cazul să dăm vina pe alţii prentru toate astea. NOI am creat acest climat sufocant. Cei ajunşi sus au plecat DIN RÂNDUL NOSTRU, nu ne-au fost paraşutaţi din cer. Ei nu pot fi mai buni decât poporul care i-a zămislit.

Popor care acum trăieşte drama unui exod de creiere şi de competenţe. Rând pe rând au plecat meseriaşi calificaţi, ingineri, profesori, medici sau pur şi simplu oameni care au simţit că se sufocă în acest mediu toxic care a ajuns România. Dar acest lucru nu se întâmplă de azi-de ieri. Caragiale, Brâncuşi, Eugen Ionescu, Cioran, Eliade, George Enescu sunt doar câteva exemple de minţi ilustre care au părăsit ţara, scârbiţi sau siliţi. Nu atât de ţară, cât de locuitorii care o populează.

Într-o asemenea atmosferă, care durează de sute de ani, iar de 22 de ani a căpătat proporţii de nesuportat, nădejdea într-un lider providenţial, nepătat, dar neîndurător, un fel de nou Ţepeş, e explicabilă, dar iluzorie. E naiv să crezi că cineva, în lumea asta, poate ajunge acolo, în fruntea piramidei, curat ca lacrima. ,,Politica e ca munca la fermă: nu poţi să o faci fără să te murdăreşti“, a spus cineva. Nimeni nu poate urca în ierarhia politică fără a face compromisuri; iar cel ajuns sus va avea întotdeauna obligaţii faţă de cei care l-au susţinut să ajungă acolo. Chestia cu „n-are mamă, n-are tată, nu e în gaşcă cu nimeni“ nu are acoperire în viaţa reală.

Închei fără niciun fel de de concluzie, niciun fel de soluţie, ci doar citându-l pe Petre Ţuţea: „Prost mai mare decât mine, nici că se poate: am făcut 17 ani de puşcărie pentru un popor de idioţi“.

6 COMENTARII

  1. Bun articolul, brava, îmi place! Chiar dacă nimeni nu pare că ia în seamă gândurile dumneavostră, toţi le citesc. Şi chiar dacă nimeni nu pare că ia act de cuvintele dumneavoastră, totuşi ele apasă conştiinţe… Salut citarea lui Petre Ţuţea ca şi concluzie!

  2. Asteptind sa apara un om providential insemana sinucudere curata . De fapt , ar fi o prelungire a agoniei pina cind necinstea , hotia , coruptia , crima si mai ales PROSTIA NE VA SUFOCA PE TOTI!!!!. CUM ESTE POSIBIL , ACUM IN PRAG DE ALEGERI ROMANII SA VOTEZE INTRO ASA DE MARE PROPORTIE CU ALIANTA uUSL, CEA CARE ARE LA BAZA PARTIDUL LUI iLIESCU , AUTORUL REVOLUTIEI SINGEROASE SI A MINERIADELOR? Cum este posibil ca acest popor sa voteze cu aceasta alianta cind in 3 mandate de guvernare PSD, s-a furat si disatrus toata industria si agricultura, cind in guvernarea PNL s-a definitivat furtul iar aparitia PDL , a stors si ce mai era de stors?..De ce nu iese acest popor in strada sa ceara fortelor politice sa schimbe garniturile , caci : Iliescu , Mitrea , Hrebenciuc , Tariceanu , Fenechiu , Hasoti, Antonescu , Ponta , Voiculescu , si multi , multi altii , ne-au adus la disperare cu furturile lor, ca de altfel si Blaga , Udrea, Oltean, Berceanu , Oprescu , Voicu , si altii , si altii..?..Daca aceste partide in toamna vin cu aceasi hoti , atunci politica este o CURVA , daca schimba garniturile poate fi o arta a compromisului!

  3. Am studiat problema asta timp de 7.000 de ani ,.. povestea se repetà , nu s-a modificat absolut nimic !
    In urma studiului , am emis Teorema Fundamentalà a Prostiei Absolute : PA = ( M x N ) x 10.000 ,….. unde PA = Prostia Absolutà , M = masa ,… N = Norodul ( o adunàturà de nàrozi ) ,.. iar 10.000 este coeficientul de multiplicare .
    Intre PA si AN ( Alesii Neamului ) existà o legàturà direct proportionalà ( cu càt PA este mai mare , cu atàt BAN ( bunàstarea Alesilor Neamului ) este mai mare ) Q.E.D . ,… Multumesc pentru atentie ,.. si tot innainte ,.. cà vorba aceea : Tzara geme ,… iar Baba se chiaptànà !

  4. Cu foarte mare sinceritate va spun ca cei care sunt de vina in toata problema asta,suntem noi,ca si popor,o sa va intrebati de ce spun asta…da corect,spun asta pentru ca daca am duce-o greu am iesi in strada cu toti,indiferent daca am avea sau nu bani,indiferent daca avem sau nu ce sa punem pe masa,pentru ca daca noi nu vrem o schimbare,acea schimbare nu se va face si vom merge tot in jos!!va salut

LĂSAȚI UN MESAJ