Francezii învaţă învârtita!

0
77
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.htmlDansul popular românesc este iubit şi de francezi. Joi, în Şinca Nouă a fost o adevărată sărbătoare: un grup de 20 de francezi a venit în vizită în localitate, iar sătenii, îmbrăcaţi în port popular, le-au făcut o întreagă demonstraţie de dansuri specifice zonei noastre. Le-a plăcut atât de mult tradiţia românească încât s-au decis să înveţe şi ei să înveţe dansurile noastre populare.

De două zile, în Şinca Nouă se vorbeşte şi limba franceză. Un grup de 20 de francezi se află pentru câteva zile într-un schimb de experienţă în acest sat. Localnicii, împreună cu autorităţile locale, i-au primit aşa cum se cuvine, iar joi au organizat un spectacol de dansuri şi muzică populară.


Străinii fac parte din Asociaţia „Căprioara“, asociaţie înfiinţată la Paris în urmă cu câtva timp. Din această asociaţie fac parte şi doi români, stabiliţi acolo în urmă cu mulţi ani.
Încântaţi de obiceiurile din Şina Nouă, francezii s-au decis să înveţe şi ei să joace ca pe la noi. Iar pentru acest lucru au şi un coregraf.


Nu sunt singurii străini care fac cunoştinţă cu sătenii din Şinca Nouă. De mai bine de 10 ani, zona a devenit extrem de cunoscută şi vizitată de către oaspeţi din afara ţării.
Francezii au fost extrem de încântaţi de această experienţă şi spun vor reveni cu siguranţă pe aceste frumoase meleaguri.
(L.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ