Francezii au făcut un film la Şinca Nouă

0
86
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

roata  dau focComuna Şinca Nouă a fost în centrul atenţiei timp de trei săptămâni. Echipe de la Academia de Film din Franţa au poposit pe meleagurile făgărăşene pentru a înregistra un film în acest sat european. Sâmbătă, o dată cu desfăşurarea obiceiului tradiţional „Roata de foc“ , platoul de filmare s-a închis. Francezii au plecat spre ţara lor. Ei vor reveni la vară. Până atunci au promis că filmul va fi gata şi toţi sătenii dar şi curioşii din alte părţi îl vor putea difuza.

sinca noua  intrarePotrivit scenariului, în centru atenţiei este o tânără care e plecată din sat, pentru a studia la oraş. După moartea mamei ei, fata se întoarce acasă iar tatăl îi spune că a decis să vândă terenurile. Fiind atrasă de frumuseţea vieţii de la ţară şi a obiceiurilor reînviate, aşa cum este şi „Roata de Foc “, fata se hotărăşte să nu mai plece din satul ei natal.

Satul Şinca Nouă este des vizitat de străini şi atrage prin frumuseţea zonei în care este amplasat dar şi prin căldura oamenilor care trăiesc în acest sat.

LĂSAȚI UN MESAJ