Fizica – trecut şi viitor

2
108
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Eveniment important vineri, 6 mai, pentru fizicienii din oraşul nostru şi nu numai. Colegiul Naţional „Radu Negru“ a fost gazda unui simpozion naţional de fizică. Activitatea intitulată „Fizică- trecut şi viitor“ a reunit zeci de profesori de specialitate din toată ţara.

Este al doilea an, când colegiul făgărăşean este gazda unui eveniment de o asemenea anvergură. „Colegiul găzduieşte ediţia a doua a simpozionului Fizică, trecut şi viitor. Este o onoare pentru noi, pentru că în al doilea an consecutiv, valori ale fizicii, din judeţ şi ţară, ne vizitează Colegiul şi susţin lucrări ştiinţifice. Este un prilej de întâlnire pentru colegii noştri de fizică, schimb de experienţă, dar şi de aplica ceea ce vor dânşii în acest simpozion, la clasă, ca totul să ajungă până la elev“, a spus Elena Micu, director C.N. „Radu Negru“.

Zeci de fizicieni din toată ţara s-au renunit pentru a dezbate ultimele noutăţi ale acestei ştiinţe. „La acest simpozion participă zeci de lucrări din 14 judeţe. Sunt reprezentanţii Instituţiilor cu care am încheiat parteneriat pentru desfăşurarea acestei activităţi, cum este catedra de psihologie şi ştiinţele educaţiei, şi catedra de fizică din cadrul Universităţii Transilvania“, a spus Ioan Bogdan, profesor de fizică la C.N. „Radu Negru“. „Aceste simpozioane cred că pot devenit foarte importante pentru că în general aceste activităţi se fac doar la mică distanţă, în aşa fel încât profesorii din diferite zone ale ţării nu au posibilitatea să afle ce fac alţii din alte colţuri ale ţării“, a spus Dorel Haralambă, profesor de fizică la Colegiul „Petru Rareş“, Piatra – Neamţ.

Astfel, „Informatizarea laboratoarelor de fizică – demers pentru eficienţă“ „Metode moderne de învăţare aplicate la orele de fizică“ „Ştiri de ultimă oră în fizică şi tehnologfie, cel puţin uimitoare“ sunt doar câteva titluri ale lucrărilor ce au fost prezentate de fizicieni.

Pe lângă eficientizarea procesului de învăţare, simpozionul are ca finalitate realizarea unei reviste de fizică unde vor fi publicate cele mai bune lucrări. „Noi suntem în comitetul ştiinţific şi urmează să facem nu neapărat o ierarhie între lucrări, dar o apreciere care va avea ca finalitate o revistă de fizică, un lucru foarte bun.- Şi asta deoarece în fizică, la ora actuală, este nevoie de interdisciplinalitate, este nevoie de efort pe care colegii noştri trebuie să-l facă şi în domeniul ştiinţific“, a spus prof. Carmen Tănăsescu, reprezentant în Comitetul Ştiinţific.

Organizatorii speră ca acest simpozion să devină o tradiţie în Făgăraş.

(M.B.)

2 COMENTARII

  1. Urez din departari fostilor mei colegi prof.-i de fizica numai bine , frumos si util sint asemenea simpozioane, pacat ca nu am putut fii cu Voi.

  2. Poate aceste ,,Simpozioane ,, il ajuta si pe ,, prof,, bogdan sa-si mareasca ,, cinstit si corect,, nota de pe diploma de absolvire si nu va mai fi nevoit sa schimbe subiectele la BAC si sa trebuiasca sa fie reluat…..ca doar spera sa redevina directoras…………..a incercat la UNPR , PDL si acum la prostit pe misu………….ce jigodiiiiiii

    nu le mai ajunge !!!! RUSINICA prof bogdan

LĂSAȚI UN MESAJ