Fiţi cu ochii pe cer în această noapte!

0
34
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În această noaptea românii vor asista la un fenomen astronomic deosebit, Geminidele. Este vorba, de fapt, despre o cantitate mare de aşa-numite stele căzătoare, provenite din constelaţia Gemini, fenomen care se desfăşoară în perioada 4-17 decembrie, iar în noaptea de joi spre vineri va fi atins maximul.

Astfel, în această noapte vor putea fi văzute aproximativ 120 de stele căzătoare pe oră, care se „deplasează” cu 35 de kilometri pe secundă, în timp ce Leonidele intră în atmosferă cu aproximativ 71 de kilometri pe secundă, iar Perseidele de 59 km/s. Astronomii susţin că o astfel de stea poate fi văzută timp de cel puţin o secundă.

Fenomenul poate fi văzut în zone libere, din afara oraşelor mari, unde poluarea şi luminile false sunt mai reduse. Pentru a vedea stele căzătoare nu exista o direcţie anume în care să priviţi. Secretul este următorul: cu cât vă uitaţi mai mult cu atât veţi vedea mai multe.

Având în vedere că este iarnă, trebuie să vă îmbrăcaţi gros, mai ales pentru că trebuie să staţi întinşi pe un şezlong sau izopren, de preferabil într-un sac de dormit.

LĂSAȚI UN MESAJ