Finanțarea evenimentelor culturale vine de la Consiliul Județean

0
51
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Anul acesta, Consiliul Judeţean Braşov a decis să scoată la licitaţie organizarea unor proiecte culturale pe modelul practicat de ceva timp de către Primăria Braşov şi să nu mai aloce bani direct primăriilor pentru organizarea unor astfel de evenimente. Suma pusă la bătaie a fost de 1.000.000 lei, iar valoarea maximă a finanţării nerambursabile acordată pentru un proiect cultural a fost de 30.000 lei, iar la licitaţie au putut participa pe lângă primării şi o serie de asociaţii şi fundaţii.
Conform bzb.ro, în urma evaluării proiectelor depuse, au fost selectate 13 proiecte care vor fi susţinute din bugetul judeţului, valoarea totală a finanţărilor fiind de 333.311,20 de lei. Din Țara Făgărașului au fost selectate pentru finanțare mai multe proiecte. Comuna Drăguş este localitatea care a primit finanţare pentru cele mai multe evenimente culturale, trei la număr: „Labirintul cu poveşti din lanul de porumb şi Sărbătoarea buzduganului”, care va fi finanţată de judeţ cu suma de 21.100 de lei, „Şcoala de vară – Drăguş 2015”, care va primi 8.800 de lei, şi „Ziua Recoltei – Nunta Tradiţională la Drăguş”, care a fost finanţată cu 29.100 de lei. Comuna Şinca Nouă va primi o finanţare de 29.999,20 lei pentru promovarea culturii tradiţionale a judeţului Braşov prin participarea ansamblului Folcloric Şinca Nouă la Festivalul Internaţional de Folclor „Montemor-o-Novo” din Portugalia. Din nefericire proiectul de promovare a Cetății Făgăraș depus de municipalitata făgărășeană a fost declarat neeligibil și nu va fi finanțat. Cei cărora le-au fost respinse proiectele pot depune contestaţie până în data de 22 iulie, iar comisia de soluţionare a contestaţiilor se va pronunţ a în termen de maximum cinci zile lucrătoare.dragus  copii spice
În momentul lansării acestui ghid de finanțare a proiectelor culturale, se preciza că se vor acorda finanţări pentru programe, proiecte şi acţiuni culturale care îşi propun promovarea creativităţii contemporane a judeţului Braşov în contextul principiilor „Europei Creative”: proiecte de cooperare transnaţională, mobilitate şi promovarea creatorilor, profesionalizarea şi întărirea capacităţii sectoarelor culturale şi creative la nivel transnaţional, aniversări istorice şi personalităţi istorice şi culturale ale judeţului Braşov în istoria şi cultura Europei, promovarea în spiritul multiculturalităţii a valorilor istorice şi culturale ale judeţului Braşov prin participarea la evenimente naţionale şi internaţionale şi promovarea evenimentelor cultural-ştiinţifice şi a abordărilor multidisciplinare.

LĂSAȚI UN MESAJ