Filme în aer liber în fața Casei de Cultură, în cadrul Festivalului ,,Seri Interetnice de Filme,,

0
164
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Cetatea, aflată în plină restaurare, nu poate primi turiștii la capacitate maximă, dar în Făgăraș se crează alte evenimente culturale care dau viață orașului.
Prima ediţie a Festivalului Seri Interetnice de Filme, 10-11 şi 17-18 iulie, va avea loc în aer liber în faţa Casei de Cultură şi are pe afiş filme noi şi întâlniri între public şi actori. un program de filme, gândit și realizat împreună de Forumul German și Partida Romilor.
Prima seară a festivalului, sâmbătă, 10 iulie, are în program 2 proiecţii, de la ora 20:00: scurtmetrajul Bilet de Iertare (RO 2020) şi  lungmetrajul Gipsy Queen (România, 2019), un film despre despre o femeie care este determinată cu orice preţ să ofere copiilor ei un alt viitor. Directoarea şi actriţa Alina Şerban va fi prezentă şi ea la vizionarea filmelor, cu o introducere şi o rundă de Q&A. Aceasta a fost premiată ca „Cea mai bună actriţă” în cadrul Premiilor Academiei Germane de Film şi pentru „Cel mai bun rol feminin” la cea de-a 23-a ediţie a Tallin Black Nights Film Festival din Estonia.
În cea de-a doua vizionare, duminică, 11 iulie, de la 20:30, va fi proiectat filmul Profu` (România, 2019), de Iura Luncaşu şi Letiţia Roşculeţ. Filmul documentar spune povestea lui Dorin Ioniţă, un profesor de matematică din Bistriţa care iese din sistemul de învăţământ convenţional şi îşi deschide o clasă de meditaţii în propriul apartament, dotată cu scaune, bănci şi tablă. Filmul a fost premiat ca cel mai bun documentar din Centrul şi Estul Europei la Festivalul de la Jihlava (Cehia) în 2019. A fost premiat şi ca cel mai bun documentar românesc la Astra Film Festival din Sibiu, în același an.
Intrarea la evenimentele din Făgăraș, este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ