Festivalul Narciselor de la pădurea Vadului, la concurență cu Zilele Făgărașului

0
676
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Au cântat, au dansat, s-au plimbat în aer liber, au mâncat, s-au veselit, au petrecut alături de prieteni. Mii de turiști au luat cu asalt pădurea Vadului, din comuna Șercaia, pentru sărbătoarea narcisei. Pentru ca Festivalul Narciselor 2023 să se poată desfășura în condiții normale a fost nevoie de zeci de agenți de poliție care să dirijeze sutele de mașini care au împâzit zona, de echipaje de jandarmi și de lucrători de la salubritate de la primăria Șercaia pentru ca miile de turiști să se bucure de o sărbătoare devenită deja un brand al Țării Făgărașului. Din surse ale jandarmerie, se pare că numărul turiștilor prezenți la ediția din acest an a Festivalului Narciselor este aproape la fel ca numărul participanților la zilele Făgărașului de anul trecut.

VIDEO AICI


La Festivalul Narciselor din acest an a fost prezent și Happy Market, cel mai cunoscut organizator de evenimente de shopping și divertisment, care a vrut să bifeze în agendă și acest eveniment cunoscut deja la nivel național.

Pădurea  Vadului, care se află între Toderița și satul Vad, are 398 de hectare aflate în arie protejată, pe care cresc narcise. Dintre acestea șapte hectare sunt administrate de primărie, iar restul de 391 de hectare sunt administrate de proprietari privaţi.

Festivalul Narciselor, se organizează anual în Rezervaţia Naturală „Dumbrava Vadului”, din comuna Şercaia, satul Vad, în ajunul sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Accesul publicului la festival se face doar pe cele șapte hectare administrate de primăria Șercaia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ