Festivalul Narciselor de la padurea Vadului- a 22 ediție

0
400
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Chiar dacă vremea nu a ținut cu spectatorii, curioșii nu au lipsit nici de această dată de la cea de a douăzecișidoua ediție a Festivalului Narciselor de la pădurea Vadului. Sute de turiști, din zonă și din alte părți ale României au participat, ca de fiecare dată, la sărbătorirea frumoasei flori, care anul acesta a fost din abundență în poiană. A fost anul despre narcise, dar mai ales cu multe narcise.
Poiana a fost plină, și chiar dacă existau panouri cu respectarea culoarului de vizitare, turiștii nu au rezistat tentației și au intrat în zona interzisă pentru a face poze. Spectatorii nu au lipsit de la scenă și au rezistat cu stoicism vremii, iar de sub umbrelă au privit cântăreții și dansatorii bucurându-se de un festival reușit.
Pădurea Vadului este situată între satul Toderița din comuna Mândra și satul Vad, din comuna Șercaia. Are 398 de hectare aflate în arie protejată, pe care cresc narcise. Dintre acestea șapte hectare sunt administrate de primărie, iar restul de 391 de hectare sunt administrate de proprietari privaţi.
Festivalul Narciselor, se organizează anual în Rezervaţia Naturală „Dumbrava Vadului”, din comuna Şercaia, satul Vad, în ajunul sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Accesul publicului la festival se face doar pe cele șapte hectare administrate de primăria Șercaia.

LĂSAȚI UN MESAJ