Primăria Șercaia, organizatorul Festivalului Narciselor, a definitivat programul artistic care se va desfășura anul acesta la scena de la poiana cu narcise de la pădurea Vadului. Capul de afiș este cunoscutul interpret de muzică populară ardelenească, Aurel Tămaș. Programul artistic va fi completat cu artiștii populari locali, dar și ansamblurile de dansuri din Țara Făgărașului. Festivalul Narciselor 2024, se va desfășura duminică 12 mai, este organizat de primăria Șercaia și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.
Rezervația Naturală Dumbrava Vadului, comuna Șercaia, cunoscută și sub numele de Poiana Narciselor, este cea mai mare rezervație de narcise din Europa. Aria protejată se întinde pe 400 de ha, iar mireasma florilor se poate simți de la zeci de metri distanță. Pe lângă narcise, în aria protejată crește o mare varietate floristică ce include specii vegetale de gălbenele, bulbuc de munte, stânjenei sălbatici ș.a.
În România există mai multe poieni cu narcise, unele cunoscute altele mai puțin cunoscute: Poiana cu narcise de la Racâş-Hida, județul Sălaj, pădurea cu narcise Rovina și poiana cu narcise de la Susag, județul Arad, poienile cu narcise Șesul Mogoșenilor și Șesul Văii Budacului, județul Bistrița-Năsăud, rezervaţia naturală de la Şardu (narcise şi laleaua pestriţă), județul Cluj, poiana cu narcise de la Gurghiu, comuna Gurghiu, județul Mureș, fânețele cu narcise Nucșoara, comuna Sălașu de Sus, județul Hunedoara, poiana cu narcise din Lunca Neajlovului, județul Dâmbovița, fâneața cu narcise de la Zervești, județul Caraș – Severin. Acestea au suprafețe mai mici comparativ cu Rezervația Naturală Dumbrava Vadului din comuna Șercaia. Cu toate acestea, în jurul unora dintre ele, se desfășoară festivaluri sau serbări câmpenești care vestesc și cinstesc frumoasa floare.
Buna ziua, doar in data de 12 mai putem vizita poiana cu narcise? Mulțumesc
Poiana cu narcise poate fi vizitata oricand, cu respectarea restrictiilor impuse ( nu se rup narcisele, nu se calca, etc.)