Festivalul de la Sighișoara 2015- program

0
37
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ediția cu numărul 23  a Festivalului Sighişoara Medievală, care se va desfăşura între 23 şi 26 iulie, va aduce în faţa publicului, printre altele, 12 formaţii muzicale din România şi Ungaria, 11 trupe de teatru şi animaţie medievală şi trei proiecţii de film în regia regretatului Sergiu Nicolaescu, cunoscutul regizor fiind, în premieră, directorul onorific al festivalului. Potrivit unui comunicat remis Mediafax, anul acesta, Festivalul Medieval din Sighişoara va fi trecut pe harta recordurilor mondiale.

 

sursa foto: turismsighisoara.roindex
Astfel, în ediţia din 2015, în fiecare zi a festivalului se va încerca doborârea unui record mondial: spada Titanilor – 4,60 metri (realizarea celei mai mari spade din lume), drapelul Cavalerilor – 25-30 de metri (cel mai mare steag, de acest gen, din lume), hrana Uriaşilor – realizarea unui covrig cu diametru de 20 de metri (cel mai mare covrig din lume), masca Vraciului Vindecător – mască populară românească de 4 metri înălţime (realizarea celei mai mari măşti populare din lume). Organizatorii se aşteaptă ca la acest eveniment să participe aproximativ 25.000 de turişti.
De asemenea, vor fi peste 30 de ore de transmisii live, pe www.sighisoaramedievala.ro, dar şi o seară de film, la Centrul de Informare Turistică Sighişoara (Casa Zander).Directorul artistic al festivalului este Liviu Pancu. PROGRAM FESTIVAL

LĂSAȚI UN MESAJ