Festivalul ”Ceapa Roșie”- Mândra, un nou concept!

0
421
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Comuna Mândra a lansat un nou concept în ceea ce privește evenimentele din mediul rural „Porțile deschise-n sat”! Sute de oameni s-au plimbat, duminică, pe ulițele Mândrei și au poposit în gospodăriile și spațiile culturale care au avut porțile deschise și gazde primitoare! A fost un prilej bun de conectare și reconectare. Turiștii au avut astfel un prilej excelent să îi cunoască pe oamenii din Mândra și poveștile lor. La „Casa Dascălilor”, spre exemplu la numărul 246, vizitatorii au avut parte de o incursiune în istoria celor 3 generații de dascăli din familia Comșa, începând cu anul 1870, chiar în locul înființării, în 1918, a primei organizații profesionale a învățătorilor români din Transilvania.
De la eveniment nu a lipsit distracția. În centrul satului, la troiță, a fost amenajată o scenă, unde soliști și ansambluri de dansuri, de muzică populară, din zonă, dar și de notorietate națională, i- au încântat pe cei prezenți
Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Mândra și a fost cofinanțat de Consiliul Județean Brașov prin “Programul judeţean pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu al judeţului Braşov a proiectelor culturale pe anul 2022”.
sursa foto:Muzeul de Pânze și Povești

LĂSAȚI UN MESAJ