Festivalul „Buna Vestire“, la Viștea de Sus

0
454
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Localitatea Viştea de Sus a răsunat sâmbătă, de cântece bisericeşti. 15 coruri au participat la festival, la Căminul Cultural din sat.

Evenimentul a avut loc cu ocazia festivalului de cântece bisericeşti „Buna Vestire“ organizat în fiecare an în preajma sărbătorii cu acelaşi nume. Manifestarea a demarat la biserica din sat. De aici alaiul a pornit spre cămin. Cea de-a 12 ediție a festivalului de cântări bisericești „Buna Vestire“ a adunat anul acesta la Viștea de Sus coruri din județul Brașov , dar și din județul Sibiu. Acest festival de cântări bisericești este important pentru că astfel se păstrează tradițiile și se marchează importanța bisericii în viața de zi cu zi.
Satul Viștea de Sus a strălucit sâmbătă datorită costumelor tradiționale specfice zonelor de proveniență. Porturile au fost deosebite, colorate și cu o mare valoare sentimentală. Festivalul „Buna Vestire“ îşi propune să-i pregătească pe credincioşi pentru cea mai importantă sărbătoare religioasă de peste an, Sfintele Paşti.

LĂSAȚI UN MESAJ