Festival cu cete şi colinde

3
424
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


A fost sărbătoare sâmbătă în localitatea Cincu. Strigăturile, colindele şi muzica au răsunat în tot satul. Mai multe cete de feciori şi fete din satele Ţării Făgăraşului s-au reunit în Cincu în cadrul primei ediţii a festivalului cu cete şi colinde. Zeci de localnici au ignorat frigul de afară şi au ţinut să-i vadă pe tinerii îmbrăcaţi în costumele tradiţionale.

Localitatea Cincu a fost sâmbătă gazda unui festival cu cete şi colinzi. Zeci de tineri cetaşi însoţiţi de fete din mai multe sate din Ţara Făgăraşului au participat la prima ediţie a acestui festival.

Evenimentul a debutat cu parada cetelor din Cincu, Cincşor, Voila, Sâmbăta de sus, Sâmbăta de Jos şi Şinca Veche prin centrul satului.

Zeci de localnici au fost prezenţi la eveniment pentru a-i asculta pe cetaşi cum colindă dar şi să-i  vadă cum dansează.

Pe scena amenajată în centrul satului au urcat rând pe rând tinerii pentru a dansa şi colinda mai ales că organizatorii au pus la bătaie mai multe premii pentru cei care se dovedesc cei mai buni. Primii care au colindat au fost irozii din Cincu. Colindele specifice fiecărui sat au încântat publicul prezent.

Momentul cel mai aşteptat a fost dansul tradiţional. Băieţii şi fetele au ţinut să arate juriului dar şi publicului prezent că ştiu şi ei să joace precum jucau bunicii şi străbunicii lor.

Organizatorii vor ca acest festival să devină o tradiţie şi de la an la an tot mai multe cete din satele Ţării Făgăraşului să participe la acest eveniment.

(Mihaela BĂRGĂOANU)

3 COMENTARII

  1. Buna ziua! Va rog frumos sa cititi emailu….si sa-mi dati un raspuns, daca puteti. Va multumesc! O zi buna si Sarbatori Fericite!

LĂSAȚI UN MESAJ