Pășunile considerate infertile, viitorul Țării Făgărașului

0
123
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

pajiste 4Fermieri din țară, primari din Țara Făgărașului și repezentanți ai instituțiilor agricole s-au întâlnit ieri la Drăguș pentru a discuta despre viitorul pajiștilor și al pășunilor. Aceștia au discutat și despre tratamentele aplicate pe sol pentru a-l face fertil și pentru a planta soiuri noi de legume.

pajiste 2Drăgușul a fost ieri punctul de întâlnire al fermierilor din țară care vor să își dezvolte culturile agricole cu ajutorul experților din domeniu. La întâlnire au participat cercetători agricoli care au explicat cât de important este să se folosească pășunile pentru mai multe scopuri. La Drăguș, localnicii au început deja de mult timp să își extindă culturile și deja sunt familiarizați cu plantațiile de soia.

pajiste 1La Drăguș, o porțiune din terenul agricol a fost împărțit în mai multe câmpuri experimentale pe care au fost plantate culturi care au ajuns la maturitate pe un sol care în urmă cu 2 ani era infertil. Prin diferite analize și tratamente care au fost aplicate solului , drăgușenii pot semăna acum plante rar întâlnite în această regiune.

pajiste 5Fermierii care sunt la început de drum în acest domeniu au fost încântați de informațile și de sfaturile primite la întâlnirea de la experți la întâlnirea de ieri și așteaptă cu nerăbdare să aplice pe propriile culturi toate noutățile.

Primarii din Țara Făgărașului care au participat la prezentare sunt de părere că informațiile primite sunt importante pentru agricultura și pentru zootehnia din zonă și că viitorul fermierilor este promițător.

Activitatea de ieri a început cu o prezentare în căminul cultural din Drăguș, după care toată delegația a vizitat câmpul demonstrativ și câmpul experimental pentru a vedea la fața locului evoluția plantelor.
pajiste 3O participare importantă în acest proiect a avut-o și asociația „Higiurile“ din Drăguș, care a venit în sprijinul producătorilor de furaje și a crescătorilor de animale.
Pajiștile sunt un element esențial al sistemelor de agricultură durabilă, care răspunde exigențelor cererii de animale sănătoase și de calitate superioară. Prin diversitatea speciilor de plante și de animale, pajiștile permanente înobilează și înfrumusețează mediul înconjurător, oferind importante spații de recreere pentru civilizația umană. Întâlnirea care a avut loc este rezultattul unui parteneriat între Primăria comunei Drăguș, Asociația Gusutri Drăguș, Asociația Higiurile Drăguș și Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Pajiști Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ