Fermierii făgărăşeni nu s-au înghesuit cu actele pentru subvenţie

0
32
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

apia1Fermierii făgărăşeni nu s-au prea înghesuit să depună cerere pentru a primi subvenţie pentru terenurile agricole pe care le lucrează. Cu toate că acţiunea de colectare a actelor doveditoare a debutat încă de la începutul lunii, doar câţiva fermieri au solicitat acest sprijin financiar.

Fiecare fermier din cei aproape 2000 câţi sunt înregistraţi la Centrul APIA din Voila a primit în urmă cu o lună o scrisoare prin care era informat despre modul în care se va desfăşura colectarea actelor pentru campania din acest an. Astfel, oamenii au aflat şi ziua în care sunt programaţi să meargă cu actele la primăriile de care aparţin. Totuşi, prea puţini au ţinut cont de programare. „Până în data de 11 martie, am colectat doar 173 de cereri ale fermierilor din zona noastră, o proporţie mică faţă de programările realizate de noi. Noi am făcut toate eforturile pentru a fi prezenţi la primării, foarte aproape de domiciliul lor, nu i-am chemat la centrul local decât pe cei din comuna Voila. Asta este, e alegerea fiecăruia dacă depune sau nu cerere“, ne-a spus Radu Chirovici, şeful Centrului APIA de la Voila.

Fermierii care nu s-au prezentat până acum vor putea să mai depună cereri şi în perioada următoare pentru însă prioritate au cei programaţi. „Pot să vină şi în perioada următoare, dar atunci au prioritate cei care sunt programaţi pentru ziua respectivă. În măsura în care există timp fizic disponibil, vom colecta toate cererile“, ne-a mai spus Radu Chirovici.

Pentru a beneficia de acest sprijin de la Uniunea Europeană şi de la stat, oamenii trebuie să depună pe lângă cerere şi actele doveditoare folosirii terenului pentru care cer subvenţie. În plus, extrasul de cont din 2010 şi copie după actul de identitate sunt obligatorii. Termenul-limită pentru depunerea cererii este 17 mai. După această dată şi până în 9 iunie se vor calcula penalizări de 1 la sută din suma cuvenită pentru fiecare zi de întârziere.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ