Feerie de lumini la Făgăraş

7
369
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

A început povestea de iarnă şi la Făgăraş. Ornamentele luminoase de pe străzi, cele din brazii amplasaţi în diferite cartiere din Făgăraş, dar şi din centrul oraşului, au fost aprinse de primarul Făgăraşului în Ajunul sărbătorii lui Moş Nicolae. Sute de făgărăşeni şi în special copiii au ţinut să fie prezenţi la acest eveniment.

Zeci de copii însoţiţi de părinţi şi bunici şi-au îndreptat paşii duminică seară, 5 decembrie, spre centrul oraşului. Aprinderea luminiţelor de sărbători dar şi spectacolul organizat cu ocazia Sfântului Niculae i-au determinat să ignore frigul şi să participe la această sărbătoare. Evenimentul a culminat cu aprinderea luminilor din oraş şi din brazii amplasaţi în diferite cartiere din Făgăraş şi centrul oraşului. De asemenea, pentru prima dată, şi Cetatea Făgăraşului a fost invadată de lumini de sărbătoare.

„Am ţinut ca Moş Nicolae să vadă mai bine străzile din Făgăraş şi atunci le-am luminat cu ornamente de sărbători. De asemenea, noi, împreună cu Moş Nicolae, ne-am gândit să le oferim copiilor din Făgăraş un mic spectacol, în cinstea lor. Şi tot cu ajutorul lui Moş Nicolae, în 10 decembrie, se va deschide şi un patinoar artificial chiar aici, în centrul oraşului“, a spus Sorin Mănduc, primarul municipiului Făgăraş.

În centru, s-au adunat sute de copiii care au avut ocazia să vadă şi o piesă de teatru intitulată „Poveste de iarnă“. Cel mai impresionant moment a fost şi pentru ei aprinderea instalaţiilor luminoase din oraş. „Mi-au plăcut foarte mult ornamentele din acest an. Cel mai mult mi-a plăcut bradul verde din centru“, „Foarte frumoase luminile din acest an. Moş Nicolae a venit la mine şi mi-a adus dulciuri şi haine şi o carte de colorat“, „La mine încă nu a venit, dar mi-a spus mami că nu mă va uita. Eu sper să vină, am fost cuminte“, au spus copiii.

Mulţi dintre făgărăşeni au ales să facă o plimbare pe jos în drumul lor spre casă. Asta pentru că au vrut să admire luminile care împodobesc oraşul de sărbători. Cetatea Făgăraşului a fost una dintre atracţiile serii. Edilii locali au hotărât ca în acest an, monumentul istoric să fie în întregime acoperit de lumini.

(Alina ROMAN)

7 COMENTARII

  1. Adevarul este ca in Fagaras, ultimul lucru care mai era de facut sunt luminile de sarbatori…Las Vegas este eclipsat de maretul Fagaras! Se vede de la o posta ca investitia primarului este in voturile de la urmatoarele alegeri! Sper din toata inima ca oamenii vor vedea dincolo de acesti licurici la alegeri si vor cantari ceea ce conteaza de fapt: drumuri, groapa de gunoi ecologica, curatenie, locuri de munca in zona, viziunea economica.

  2. CETATEA ARATA DESTUL DE CHICIOS. SE PUTEA RENUNTA LA IMPODOBITUL DE PROST GUST. PRIMARUL MANDUC NU FACE DECAT SA COPIEZE (SI SA ADAPTEZE FARA SUCCES) IDEI DIN SIBIU SI BRASOV. PARCA PE VREMEA LUI BARBUTI FAGARASUL ARATA MAI BINE.

  3. Foarte frumos. Felicitari primarului Manduc.!Orasul este mult mai frumos impodobit fata de cum era pe vremea lui Barbuti.

  4. Foarte bine arata Fagarasul pe vremea lui Barbuti…..! Imi amintesc cate randuri se scriau la BZF si in alte ziare locale despre cele 10 beculete colorate luate din nu stiu ce magazie si atarnate la nimereala undeva in centru… Ceva de vis!

    Cat despre cum arata acum si cat de „chicios” este aranjat, nu stiu daca suntem noi in masura sa apreciem . Cert este ca Fagarasul arata asa cum asteptam de zeci de ani sa arate. Si nu stiu cum o fi Manduc, dar oare care alt primar a mai „luminat” astfel Fagarasul?

  5. Si oare cate alte interese mai aveti de a pupa-n…….pe unu sau pe altu’?o parere obiectiva,exista in Fagaras?

  6. da…si mie imi e dor de orasul SURPRIZELOR….cand totul era in bezna si nici nu stiai in ce groapa o sa cazi…asa….parca e prea luminat, prea se vede tot si trebuie sa cauti 5 ore o groapa sa-i arat baietelului cum arata,…of, zau asa

LĂSAȚI UN MESAJ