Fără mască în spațiile neaglomerate de la 1 iunie

0
829
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri, într-un interviu la Europa FM, că Guvernul ar urma să propună să se renunțe la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise neaglomerate, măsuri pe care guvernul ar urma să le ia de la 1 iunie. Ministrul a precizat că România se află pe o pantă descendentă a valului 3, însă acest lucru nu înseamnă și că am scăpat de pericolul pandemiei.
Purtarea măștii în spațiile deschise neaglomerate este un aspect, o situație în care riscul de transmitere este redus și probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern, a declartat ministrul Ioana Mihăilă. Spațiul deschis înseamnă în aer liber, probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar se recomandă mai multă precauție și purtarea măștii în locurile în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori, acolo nu se mai poate vorbi de a merge relaxați și de a renunța la mască, se face referire la evenimentele sportive, sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate.
Noile măsuri de relaxare, care urmează să fie anunțate, vor fi luate pe fondul scăderii numărului de cazuri noi de Covid-19 și a numărului de pacienți internați în secțiile ATI.
În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 930 de cazuri COVID-19, în urma a 34.543 de teste, potrivit datelor transmise miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi au decedat alte 98 de persoane, iar la terapie intensivă sunt internați 874 de pacienți.
Premierul Florin Cîțu a anunțat în mai multe rânduri că restricțiile în România vor fi relaxate în două etape – de la 1 iunie, dată până la care autoritățile susțin că vor fi vaccinate 5 milioane de persoane, și din 1 august.

LĂSAȚI UN MESAJ