Făgărașul se va dezvolta după schema orașelor din Austria

0
1147
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Trebuie să avem ocolitoare dacă vrem să se investească în Făgăraș. Primarul Făgărașului dorește să ia un credit punte pentru a grăbi procedurile tipice realizării ocolitoarei. Practic Făgărașul va aplica aceiași schemă de finanțare, după care s-au dezvoltat unele orașe din Austria dar și marile orașe din România.        

Istoria ocolitoarei din Făgăraș este una foarte controversată. Ocolitoarea a fost predată de către Municipiul Făgăraș, Ministerului Transportului, apoi Companiei Naționale de Drumuri, apoi Primăria Făgăraș a solicitat ca ocolitoarea să intre din nou în posesia Primăriei Făgăraș, pentru ca licitația să fie făcută de către Primăria Făgăraș, practic s-a dorit grăbirea procedurilor de către edilii locali ai Făgărașului. Așadar Făgărașul va lua un împrumut prin care va achita creditul luat în urmă cu câțiva ani pentru cumpărarea stadionului dar va acoperi și costurile necesare scoaterii la licitație a ocolitoarei.

Practic, Primăria Făgăraș va realiza toate etapele premergătoare executării ocolitoarei iar pentru a face acest lucru are nevoie de bani. Toate aceste eforturi se fac pentru ca în momentul în care se vor lansa programele de finanțare, Primăria Făgăraș să fie pregătită.    În ultima ședință a Consiliului Local Făgăraș, edilii au aprobat contractarea creditului de aproximativ 6,14 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ