1 COMENTARIU

 1. Resultatele electorale denota ca Fagarasenii au inceput sa se trezeasca la realitate. Asa zisul socialism corupt din Romania trebuie sanctionat cu un cartonas rosu.Nimeni nu poate sa pledeze in favoarea sistemului din ultimii douazeci de ani cand tara Romaneasca a fost tarata in mocirla de asa autoproclamatii socialisti. Incercarile in favoarea schimbarii ale presedintelui Basescu au fost ingreunate de interese si structuri preistorice. Cei care duc greul si sufera ,dorm ,sau pleaca in strainatate amagiti de cuvintele frumoase ale socialismului de tip romanesc. Daca in turul doi Traian Basescu este validat sa reformeze sistemul mastodont din Romania , sperantele ca intr-un viitor apropiat Romania sa infloreasca raman vii ,…..alternativa PSD este ca romanii sa-si traga singuri suturi in fund inca douazeci de ani

 2. România 2000-2004
  Două lucruri mi-au rămas în minte de la alegerile din 2000:

  1.Declaraţia lui Adrian Năstase, prim-vicepreşedinte la PSD: domnule Tucă, noi nu trebuie să mai promitem nimic, că lumea oricum ne votează. Năstase avea dreptate. România încheia 4 ani de guvernare dezastruoasă şi incompetentă a Convenţiei Democrate pentru România (PNL, PD, PNŢ). Dezastruoasă pentru că guvernul Ciorbea a fost nevoit să măsuri nepopulare pentru a mulţumi FMI (chiar nu mai ştiu de către cine fusese contractat împrumutul pe care îl plăteam atunci). Incompetenţă deoarece cei 15.000 de specialişti din “Contractul cu România” al CDR erau inexistenţi, majoritatea fiind nişte hoţi mai mari decât pesediştii (vechii penelişti şi peneţişti erau bolnavi de putere, iar tinerii ca Mureşan şi Sârbu furau pe rupte). Românii au votat disperaţi PSD, pentru că “măcar ăştia mai fac câte ceva”.

  2.Declaraţia lui Corneliu Vadim Tudor, în seara primului tur de scrutin: să ştiţi că mulţi oameni de treaba din PSD m-au votat. Aveam să ne dăm seama la numărarea voturilor de ce pesediştii votaseră cu Vadim. Iliescu a avut un plan diabolic atunci.

  După asta, au început patru ani de coşmar. Romania a dus-o rău în guvernarea cederista, dar nu îşi închipuia că o poate duce şi mai rău. Câteva exemple, din memorie:

  •A fost perioada în care baronii locali îşi consolidează puterea, devenind mai mari, mai îmbuibaţi, mai puternici. A fost perioada în care au apărut milionarii de carton. Îl mai ţine cineva minte pe Ovidiu Tender, devenit din chelner afacerist important?

  •A fost cea mai neagră perioadă a justiţiei, România încasând de la CEDO şuturi în fund cu nemiluita, încât stăteam în picioare în bancă, atât de rău ne durea. Judecătorii susţinuţi de sinistra Rodica Stănoiu (protejata lui Iliescu) refuzau retrocedări după retrocedări. O mai tine cineva minte pe Maria Huza?

  •A fost perioada în care procurorii se aruncau de la balcon dacă deranjau camarila. A fost perioada în care premierul Năstase intervenea personal pentru a scoate de la închisoare hoţi. Îl mai ţine cineva minte pe Aurel Tarău, penalul apărat de şi mai penalul Iorgovan?

  •A fost perioada în care presa a avut de ales între publicitate de la stat sau picioare rupte (în fiecare an s-a consemnat un numar record de jurnalişti bătuţi, majoritatea în provincie).

  •A fost perioada în care s-a dat ţeapa Dracula Park. Îl mai ţine minte cineva pe Adrian Năstase cumpărând acţiuni din banii lui, care de fapt nu erau ai lui? Sau pe Dan Matei Agathon plantând palmieri la Mamaia?

  •A fost perioada în care FNIul a creat un milionar intangibil.

  •A fost perioada în care Victor Ponta a devenit dintr-un tinerel timid şi împiedicat (îl ştiu, îi cara mapa lui Năstase la facultate şi nu era în stare să spună cum îl cheamă) un viitor lider de succes. Mai ţine cineva minte conferinţa cu Năstase şi tabloul cu Titlulescu?

  •A fost perioada care a încurajat studenţii. Cel puţin pe doi dintre ei, care au vândut PSDului voturile studentilor şi au ajuns mari. Nicu Bănicioiu deputat şi Luis Lazarus vedetă.

  •A fost perioada în care s-a făcut cel mai mare jaf din fondul forestier al României. Poliţia încearcă şi acum să dea de urma acelor de cravată de 8 milioane şi a hectarelor de pădure căzute sub securile baronilor locali (cu ajutorul băieţilor din UDMR, să nu uităm asta).

  •A fost perioada în care o singură firmă obţine licenţa de a importa grăsime de focă (din ea se fac cosmeticele). Nu, nu e a lui Iliescu. A fost perioada în care o singură firmă a obţinut licenţa de a importa şine de tren din Rusia. Nu, nu e a lui Văcăroiu.

  •A fost o perioadă stearpă pentru investiţii. Iubiţilor conducători le-a mers buhul că au comisionul mare, aşa că majoritatea celor care voiau să investească au ocolit România. Singurii care vin în ţară sunt dubioşii de la Bechtel, cu care statul român semneaza un contract al naibii de dezavantajos, Mittal şi alţi dornici de mocangeli. E vremea privatizării pe un euro. E perioada falimentării uzinei, cumpărării de către director pe bani puţini şi revândut pe bucăţi cu milioane. E vremea comisioanelor ascunse.

  •A fost perioada retehnologizarii hidrocentralelor de la Porţile de Fier. Dan Ioan Popescu a devenit la fel de bogat ca Adrian Năstase, lucru care nu îi cade bine. Firma aleasa pentru retehnologizare era o dubioşenie elveţiană (VA Tech), care reuşeşte performanţa de a produce pagube însemnate (palete crăpate după repaţie, motoare arse, nema garanţie). Îl mai ţine cineva minte pe Buzăianu?

  •A fost perioada programului ANL, adica a apariţiei a încă unui milionar, în persoana lui Miron Mitrea, fost lider sindical la Metrorex. Blocurile sunt făcute în grabă, materialele proaste, nefinisate, apartamentele improprii. Primii pe listele de beneficiari: clientela PSD.

  •A fost perioada programului “cornul şi laptele”, o altă sursă de bani pentru camarila lui Năstase, reprezentata aici de diverse firme de apartament, care au devenit brusc brutării şi lăptării.

  •A fost perioada în care un torţionar devenea deputat PSD. Care dispare 3 ani din ţară, de frica procurorilor. Da, Ristea Priboi.

  •A fost perioada în care singurul act de corupţie e când un oficial al Guvernului e prins în flagrant cerând mita pentru Secretarul General al Guvernului, Şerban Mihăilescu (aka Micki Şpagă), actual deputat. Mita era pentru Prim-Ministru, dar nu a făcut puşcărie decât Fănel Păvălache.

  •A fost perioada în care UE nici nu voia să audă de România lui Năstase şi Iliescu.

  De ce am scris ditai polologia? Pentru că unii dintre noi nu vrem şi nu putem să uităm cum era. Pentru că tot aud tineri care spun că vor vota Geoană, că PSD e un partid bun, fără să ştie cine sunt şi ce au făcut pentru ţara asta Iliescu, Hrebenciuc, Cozmâncă, Micki Şpagă, Genica Boerica, Culiţă Tărâţă, Răducănoiu, Stănoiu, Andronescu, DIP, Muşetescu, Miron Cozma, Văcăroiu, Păunescu…

  Chiar daca aş vrea, nu pot vota PSD. Pentru că nu pot să uit.

LĂSAȚI UN MESAJ