Făgărășenii au arătat că sunt mândri că sunt români, la Atena

0
462
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ansamblurile populare din Făgăraș și Jibert au jucat iar fanfara de la Șinca Nouă a cântat la Atena, în acest weekend. Cu mândrie folcloriștii făgărășeni au reprezentat Făgărașul și România, cu ocazia Centenarului. Vineri, artiştii au dansat la Salonic, în cadrul unui festival ce a întrunit peste 20 de ţări. Sâmbătă, la Ambasada României din Atena a fost organizat un alt eveniment, dedicat Zilei Românilor de Pretutindeni: „Fii mândru că eşti român!” iar duminică, în centrul capitalei elene a avut loc un spectacol în aer liber pentru turişti, cu scopul promovării imaginii şi României, în zona turistică cea mai frecventată de vizitatori.

Acţiunile fac parte din proiectul „Ziua românilor de pretutindeni în contextul Anului Centenar al Marii Uniri“, promotorul acestuia fiind Fundaţia Comunitară „Țara Făgăraşului“, în parteneriat cu Asociaţia Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena, Asociaţia Românilor Carpatia – Salonic, Comuna Şinca Nouă, Comuna Jibert şi Casa Municipală de Cultură Făgăraş.

S-a propus stabilirea unei date pentru o primă deplasare a unei delegații oficiale a orașului Arta în municipiul Făgăraș în decursul acestui an în vederea demarării primelor proceduri legale în ceea ce privește înfrățirea celor două localități.

LĂSAȚI UN MESAJ