Făgărăşeanca internată la Braşov a ieşit din comă

0
31
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Starea de sănătate a femeii internate cu septicemie la Spitalul Judeţean, la doar câteva zile de la naştere, este mai bună, spun medicii de la Spitalul Judeţean. „În prezent, pacienta se simte mai bine. Încă este pe secţia de Reanimare, dar nu mai este în comă, ci doar uşor sedată. Este conştientă şi, dacă în următoarele două-trei zile se va simţi mai bine va fi salvată”, spune pentru bzb.ro dr. Adrian Albotă, director medical Spitalul Judeţean Braşov.

A.B., în vârstă de 31 de ani, a născut în 20 decembrie un copil perfect sănătos. A fost externată, însă acasă a început să se simtă rău, aşa încât a mers la un consult la Spitalul din Zărneşti. De acolo i s-a spus că starea ei este normală dat fiind că a născut, aşa că femeia a plecat acasă. A ajuns în 26 decembrie, însă, la Spitalul Judeţean, în stare gravă, cu peritonită. A fost operată de urgenţă, iar în lichidul peritoneal al lăuzei s-a descoperit un germene periculos, streptococul piogen grupa A. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a început imediat o anchetă pentru a afla dacă a fost vorba de infecţie nozocomială (intraspitalicească).
„Pe probele recoltate din Maternitate nu s-a decelat niciun streptococ de tip A, decelat în lichidul peritoneal al pacientei”, spune Gabriel Stanciu, directorul Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală (DSAM), din cadrul CJ. Acesta consideră că pacienta ar fi venit cu respectivul streptococ în organism, iar pe fondul unei imunităţi scăzute, din cauza naşterii, „s-a exacerbat şi a devenit patogen”.

LĂSAȚI UN MESAJ