Facebook isi trece toti utilizatorii pe HTTPS

0
44
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Daca in aceste zile veti observa ca Facebook-ul se va misca mai greu decat de obicei, atunci trebuie sa stiti ca reteaua de socializare isi trece toti utilizatorii pe conexiuni securizate.
Acest lucru ar putea fi cauza scaderii temporare a vitezei cu care ati fost obisnuiti sa navigati prin reteaua de socializare sau a timpului de upload mai mare al fotografiilor. Cu alte cuvinte, nu este nimic ingrijorator, din contra, Facebook face un pas bun prin adoptarea la scara mare a HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure). Protocolul previne atacurile de tip Man-in-the-middle (si numai).Desi a permis unor utilizatori sa foloseasca HTTPS inca din 2011, avertizandu-i in legatura cu viteza mai mica de navigare, Facebook reuseste sa treaca acum la conexiunea securizata, ferindu-i astfel si pe ceilalti useri de posibile atacuri.
Oricum, pentru cei mai putin interesati de securitate, reprezentantii Facebook au confirmat pentru TechCrunch ca vor permite si conexiune non-HTTPS (care va putea fi selectata din meniul Account Security).

LĂSAȚI UN MESAJ