Expoziţie dedicată pompierilor

0
41
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

pompieri 6Muzeul Ţării Făgăraşului „Valer Literat“ găzduieşte o expoziţie dedicată pompierilor şi activităţii lor începând cu secolul IX până în prezent. Costumele în care aceştia se luptă cu flăcările, furtunurile cu care le sting, machete cu maşinile lor dar şi multe alte obiecte captivante, pot fi admirate de făgărăşeni şi nu numai, până în data de 28 februarie 2015.
Acestă activitate se desfăşoară în Făgăraş şi datorită colaborării Muzeului de Istorie din Braşov cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Muzeul „Valer Literat“ este al doilea pe judeţ ca şi importanţă istorică, primul fiind cel de istorie din Braşov. Astfel, această acţiune reprezintă şi debutul unei frumoase colaborări între cele două instituţii de istorie şi cultură. Aşadar în curând obiecte din Făgăraş vor fi expuse în Braşov şi invers. La vernisaj au participat făgărăşeni de toate vârstele şi au fost încântaţi de tot ce au văzut. Desigur cei mai încântaţi au fost copiii care au avut ocazia să îmbrace un costum de pompier şi să imortalizeze momentul. De asemenea micuţii făgărăşeni au aflat cu această ocazie cât de multe lucruri inedite fac pompierii şi cât de periculoasă este această meserie.
La activitate a participat şi un reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care le-a explicat oamenilor cu ce se confruntă un pompier în viaţa de zi cu zi. Este foarte important ca toţi oamenii, indiferent de vârstă să cunoască această activitate iar prin intermediul acestei expoziţii, acest lucru va fi posibili.
În consecinţă, cei care doresc să afle ce implică activitatea de pompier şi care sunt lucrurile indispensabile pentru a salva vieţi, pot vizita muzeul „Valer Literat“, unde timp de 3 luni de zile, două încăperi le sunt dedicate oamenilor care zilnic îşi riscă vieţile pentru a salva aproapele.

LĂSAȚI UN MESAJ