Expoziţie de fotografie documentară

0
37
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

EXPOFăgărășenii și nu numai, pot admira la Muyeul Valer Literat o expoziție de fotografie documentară inedită, până în luna mai. Este vorba despre imagini surprinse la locurile sfinte, așa cum sugerează și numele, respectiv „Pelerinaje la locurile sfinte“. Fotografiile au ajuns la Făgăraș în urma unui parteneriat între Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat“ cu Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

La eveniment au participat și făgărășeni care au avut privilegiul de a călători în locurile sfinte. Unul dintre ei este părintele protopop Marcel Dobrea, care în anul 1988 a și contribuit la restaurarea mănăstirii de pe Muntele Athos. Acesta a fost încântat să revadă locurile dragi lui, fie și prin intermediul unor imagini.

În cadrul vernisajului au cântat și elevii de la Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Constantin Brâncoveanu“. Aceștia au demonstrat încă o dată cât de talentați sunt prin măiestria cu care au cântat pricesne.

La eveniment a luat cuvântul și Petre Beșliu Munteanu, de la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu. Acesta le-a explicat participanților ce sentimente a trăit în călătoriile lui pe muntele sfânt.

De asemenea, pe lângă vernisaj, a avut loc și lansarea unui ghid practic și util pentru pelerinii care doresc să meargă la locurile sfinte. Acest ghid a fost prezentat de către inginerul sibian Ștefan Popescu, care este și profesor universitar în București.

În consecință, până în luna mai puteți să vedeți imagini inedite cu locuri sfinte, la expoziția găzduită de muzeul „Valer Literat“. Biserica Sfântului Mormânt, Piatra Ungerii din Ierusalim, Biserica Buna Vestire din Nazareth și așezământul românesc din Ierihon sunt doar câteva dintre locurile pe care le puteți admira.

LĂSAȚI UN MESAJ