Examenul de Evaluare Națională din 2021 a fost reprogramat

0
171
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Examenul de Evaluare Națională din 2021 a fost reprogramat, astfel că elevii claselor a VIII-a vor susține examenul după ce cei de a XII-a vor da Bacalaureatul, și nu înainte, cum prevede actuala structură a anului școlar 2020-2021.
Potrivit ultimelor declarații ale ministrului Cîmpeanu, examenul de Bacalaureat se va desfășura în perioada 28 iunie -1 iulie, în timp ce Evaluarea Națională va avea loc în perioada 5-8 iulie, în acest fel, declară ministrul, nu va fi perturbată structura anului școlar și a anului universitar. Atâta vreme cât nu este modificat numărul de săptămâni de şcoală, atâta vreme cât programa de examen a fost adaptată specificului acestui an total atipic, atâta vreme cât deja tematica de examen este anunţată şi elevii se pregătesc în acest fel, ministrul Cîmpeanu consideră că nu sunt motive pentru a mai modifica tematica de examen.
Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, şcolile vor rămâne deschise cel puţin până la data de 1 aprilie. Ministerul Educaţiei va rămâne consecvent principiului potrivit căruia şcolile trebuie să se închidă ultimele, doar dacă e nevoie. În acest sens a semnat un ordin de ministru prin care şcolile se închid doar când localităţile intră în carantină. Acesta consideră o situaţie absurdă dacă terasele, mall-uri şi alte localuri deschise şi s-ar închide şcolile.
Potrivit calendarului școlar actual, examenul de Bacalaureat se încheie pe 9 iulie, cu afișarea rezultatelor finale. Probele se termină pe data de 1 iulie, când are loc proba de limba maternă.

LĂSAȚI UN MESAJ